Новини
03ВЕР
Валерій Федорчук: «Маємо перебудуватись у свідомості»

Новобранець «Руху» розповідає про львівську команду та свою роль у ній

— Валерію, наскільки несподіваним для Вас було припинення співпраці з «Маріуполем»?

— Не можу сказати, що дуже. У принципі, десь до того й ішло. Це нормально, бо, судячи з усього, клуб вирішив змінити кадровий вектор — пішли досвідчені футболісти, тобто відбулося омолодження складу.

— Тоді чи був несподіваним варіантом із «Рухом» і наскільки швидко все «зрослося»?

— Мені зателефонував Ігор Михайлович Дедишин. Я приїхав у Львів, ми з ним зустрілися. Розмова вийшла тривалою й ґрунтовною. За її підсумком потисли один одному руки й про все домовилися. Мене все влаштовує в «Русі».

— Які маєте перші враження від нової команди?

— Будь-якій команді є куди рости. Нашій також. На мою думку, найголовніше для нас зараз — перебудуватись у свідомості. Зрозуміти, що між Favbet Лігою та Першою лігою дуже велика різниця. Й ота різниця, насамперед, у плані мислення. Чим швидше це зробимо, тим швидше прийдуть результати.

— Історично найперший матч «Руху» в топ-дивізіоні Ви почали на лаві запасних. Тобто мали змогу побачити команду «ззовні» та «зсередини». Що скажете?

— Ті помилки, які могли пробачити суперники в Першій лізі, нам не пробачать у Favbet Лізі. Маємо потенціал. Команда дорослішає. Вірю, що все налагодиться.

— За таких ситуацій особлива цінність у досвідчених футболістах. Ви відчуваєте особливу відповідальність? Відчуваєте, що іноді Вам доведеться працювати «за себе й того хлопця»?

— Знаєте, я від 22 років тільки й чую — «Федорчук досвідчений гравець, на якому додаткова відповідальність». Зрозуміло, досвід — велика річ. Завдяки ньому я, зокрема, й забив м’яч у Полтаві, обравши правильну позицію в ігровому моменті. А щодо праці — в мене така позиція, що я в принципі змушений викладатися на 200%.

— За три тижні між першим і другим турами «Рух» отримав час на додаткову підготовку…

— У нас одноразовий режим тренувань. Раз на тиждень маємо два тренування на день. Багато уваги приділяємо тактиці.

— День Вашого дебюту за «Рух» став повторенням національного рекорду — Ви зіграли за дев’яту команду в УПЛ…

— Чому так часто змінював клуби? Щоразу були різні обставини. Футболістів, які по 10-15 сезонів виступають на одному місці, небагато. Тим більше в кожному клубі я був основним і приносив користь.

Фото прес-служби ФК «Рух».