Новини
21ВЕР
Огляд матчів 3-го туру Чемпіонату U-21

Нарешті у молодіжному чемпіонаті України зіграли всі команди: останнім у боротьбу включився «Рух»

Почин вдався, і команда на чолі з новим тренером Олексієм Годіним (в минулому сезоні він очолював основний склад запорізького «Металурга» в Першій лізі) взяла турнірний бал. Варто відзначити й успіх іншого дебютанта: «Минай» взагалі спромігся виграти, та ще й на виїзді.

«Дніпро-1» — «Маріуполь» — 0:4 (протокол матчу)

Невдалим для команд «Дніпра-1» видався звітний тур: «Маріуполю» програла й основа, й дубль. Причому гравці молодіжки  навіть не забили. За це після матчу старший тренер азовців Олексій Гетьман особливо подякував своїм хлопцям: «Ми не тільки забили чотири голи, а й не пропустили. Це теж дуже важливо».

Два з чотирьох поклав 20-річний Антон Байдал, що минулого сезону вже дебютував і в чемпіонаті УПЛ. Наразі він з Євгенієм Ісаєнком – лідери бомбардирського реєстру в цьому сезоні. Щоправда, Ісаєнко свої чотири м’ячі забив ще в першому турі, після чого пішов з «Динамо» до «Колоса» за ігровою практикою на рівні УПЛ.

«Динамо» — «Львів» — 2:0 (протокол матчу)

Досить скромний рахунок викликав «робочу критику» від керманича лідера чемпіонату України U-21 Юрія Мороза: мовляв, треба агресивніше діяти біля чужих воріт. Хоча вперше кияни забили вже на 4-й хвилині, Ярослав Надольський головою замкнув передачу Миколи Михайленка.

Відзначимо, що за дублерів «Динамо» зіграли Артем Шабанов і Роман Вантух, яким Мірча Луческу не знаходить місця у першій команді. Щоправда, Вантух провів лише перший матч після повернення з оренди в «Олександрії».

«Інгулець» — «Десна» — 1:2 (протокол матчу)

Із трьох дебютантів програв у цьому турі лише «Інгулець». Він також підсилився кількома досвідченими гравцями, і вже на 18-й хвилині ветеран Олександр Мішуренко забив з пенальті. Та ще до перерви перспективний 19-річний Євгеній Белич, який регулярно залучався Олександром Рябоконем до тренувань з основою, рахунок зрівняв. А у другому таймі Вадим Ветоха головою забив переможний м’яч.

«Олександрія» — «Ворскла» — 2:0 (протокол матчу)

Понад годину гри команди краще оборонялися, аніж нападали, аж поки після навісу Андрію Новікову не вдався класний удар через себе. Цей гол і став переможним, хоча на 88-й Владислав Гаркуша додав ще один. Обидва голеадори «Олександрії» вийшли на заміну, причому Новіков – одразу по перерві, а Гаркуша – на 84-й хвилині.

«Зоря» — «Шахтар» — 2:3 (протокол матчу)

Тут все також закінчилося суперголом: на другій компенсованій хвилині 17-річний лідер юнацької збірної України Олег Очеретько відважився на дальній удар і ефектно поховав надії луганчан на нічию. Хоча своєю жагою боротьби вони її заслужили: двічі поступалися у рахунку, відігравалися, а на 75-й капітан гірників Георгій Судаков ще й пенальті не забив. Але «Зоря» не протрималася кілька миттєвостей.

«Рух» — «Колос» — 1:1 (протокол матчу)

Новачок виявив зухвалість, першим відкрив рахунок: вже досвідчений Ростислав Русин забив у дотик. Після матчу новоспечений очільник «Руху» U-21 Олексій Годін похвалив свою команду, подякував «помічникам» з основи, але віддав належне й супернику: «У «Колоса» хороші дублери. Помітно, що це зіграна команда». Виручив ковалівців Мамаду Данфа, який вдало завершив вихід сам на сам.

«Олімпік» — «Минай» — 0:1 (протокол матчу)

Історичну першу перемогу в турнірі гостям приніс влучний удар 21-річного Сергія Машталіра. Нападник грав в основі «Миная» у Першій лізі, забиває у другому поспіль матчі чемпіонату U-21, а ось в УПЛ ще не дебютував.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото пре-служби ФК «Рух».