Новини
28ВЕР
Огляд матчів 4-го туру Чемпіонату U-19

Набагато менше голів було забито у 4-му турі юніорського чемпіонату (у порівнянні із молодіжним), зовсім розгромний рахунок був тільки один і його також видав «Шахтар»

Ще була гольова звитяга «Зорі», однак у трьох матчах одна з команд не забивала, а в одному — без голів лишилися обидва суперники.

«Минай» — «Динамо» — 1:2 (протокол матчу)

Чи то злива, що пролилася на село Минай, чи дискваліфікація Ігоря Костюка (старший тренер увесь матч підказував динамівцям з трибуни), але гості ніяк не могли розвинути свої ініціативи і втілити їх у достатню кількість голів. На вдалий удар Іллі Скрипника господарі відповіли влучним пострілом зі штрафного. Перемогу приніс традиційно Владислав Ванат, що забив наприкінці першого тайму після пасу Юрія Тлумака. Сам Юрій цього разу не забивав.

«Ворскла» — «Маріуполь» — 0:1 (протокол матчу)

До цього матчу полтавці у чемпіонаті не пропускали і ось один гол у виконанні Данила Дмитрієва обірвав і серію, і призвів до поразки. Спроби відігратися перекреслило вилучення Даніїла Хрипчука на 77-й хвилині: виправити ситуацію підопічним Олександра Чижова не вдалося.

«Олександрія» — «Дніпро-1» — 2:2 (протокол матчу)

Майже нереальний матч видали юніори «Олександрії» й «Дніпра-1». На два голи снайпера дніпрян Богдана Гори (він тепер очолює список бомбардирів чемпіонату разом з Владиславом Ванатом з «Динамо» та Дмитром Сахном з «Колосу» — у всіх по чотири результативні удари), господарі по перерві відповіли вдалими діями свого забивали: 18-річний Владислав Мухаматгалєєв також забив двічі. Хоча ще у першому таймі мав би робити дубль.

«Десна» — «Рух» — 0:0 (протокол матчу)

«Тактики швидкого голу не було — ми ніяк не можемо забити у цьому чемпіонаті — психологія трохи тисне. Хлопці дещо захопилися — після пресингу не опустилися, щоб відновити дихання», — зазначить після матчу тренер «Десни» U-19 Сергій Бакун, пояснюючи, чому його підопічні не забили на старті матчу після шикарного моменту.

А потім уже й «Рух» оговтався, й Назарій Федурко з Русланом Непейпієвим запороли два класні моменти. Тож і керманич львів’ян Віталій Пономарьов мав право бідкатися після матчу: «Результатом незадоволені».

«Шахтар» — «Олімпік» — 5:0 (протокол матчу)

Ще до перерви гірники забезпечили собі комфортну перевагу, забивши чотири голи. Особливо вдавалося завершувати атаки Микиті Махині, у нього дубль. П’ятий гол забив Крістіан Бако, котрий до того асистував Дмитру Авдєєву. Згодом Бако міг забивати ще раз після пасу Мар’яна Фарини: 17-річний оборонець, до речі, провів свої перші 44 хвилини у чемпіонаті U-19.

«Колос» — «Інгулець» — 0:2 (протокол матчу)

Юніори петрівського клубу просто безжально перервали успішну серію «Колоса» і скинули його з верхівки таблиці. Спочатку ковалівці пропустили після штрафного (Роман Жилінський), а у другому таймі підопічні тренера Ігоря Хоменка провели показову контратаку: відібрали м’яча, доправили його у штрафну й Ілля Цуркан пробив повз Івана Пахолюка.

«Львів» — «Зоря» — 2:5 (протокол матчу)

Артем Лєгостаєв забив і за молодшу команду «Зорі»: зрівняв рахунок, бо господарі відзначилися першими (Роман Ювхимець). І взагалі лвів’яни не давали гостям особливо розгулятися, забивши вдруге на 40-й хвилині (Роман Мавдрик).

На щастя для луганців, йшли того дня удари у Віталія Неруха, і ще до перерви він вивів «Зорю» вперед — 3:2. У перерві вийшов на заміну 16-річний нападник Данило Тузенко, і він також забив ще два.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Ворскла».