Новини
05ЖОВ
Огляд матчів 5-го туру Чемпіонату U-21

Лише у трьох матчах туру перемагали господарі: войовничі гості назбирали щедрий урожай очок

Й досі не втратили жодного турнірного балу «Шахтар» і «Динамо», не набрав жодного — «Олімпік». Без виграшів — він та «Львів».

А ще варто відзначити велику кількість результативних замін від тренерів.

«Інгулець» — «Минай» — 2:1 (протокол матчу)

У протистоянні двох дебютантів турніру аж до 89-ї хвилини фіксувалася нічия. І все ж господарі зуміли вибороти три очка: 17-річний півзахисник Микита Савченко, вийшовши на заміну на 88-й, вже за хвилину забив вирішальний гол.

У гостей, до речі, також голом відзначився джокер — Денис Ромашев. Він зрівняв рахунок після результативного удару Єгора Ткаченка. Всі голи сталися по перерві.

«Рух» — «Львів» — 3:0 (протокол матчу)

«Раді, що перемогли у дербі. На полі відчувалось, що це особлива гра, — відзначив після матчу 19-річний хавбек «Руху» Юрій Соломатін. — Грою задоволені, обидві команди дали справжній бій на полі. Як тільки повели в рахунку, одразу стало легше грати. Ми не зупинились і продовжували атакувати, забили втретє…».

Саме Соломатін забив перший гол «Руху», посприяв другому (у суперника — автогол), при цьому він вийшов на заміну тільки у перерві. Крапку поставив вихованець дніпровського футболу Іван Литвиненко.

«Дніпро-1» — «Ворскла» — 1:1 (протокол матчу)

На 59-й хвилині матчу дніпряни могли б уже трохи передихнути, якби Єгор Ярмолюк реалізував пенальті. Та 16-річний вундеркінд влучив стійку, і рахунок залишився 1:0 на користь господарів (перший гол у матчі забив хавбек Максим Тяпкін, який також вийшов на заміну у перерві). Обидва 11-метрові, до речі, заробив 18-річний півзахисник «Дніпра-1» Данило Полонський.

А за кілька хвилин Даніїл Сємілєт взагалі зрівняв: у дотик замкнув простріл з правого фангу.

«Олімпік» — «Олександрія» — 0:1 (протокол матчу)

Олімпійці були дуже близькими до того, аби нарешті здобути своє перше очко, матч наближався до нульової нічиєї, аж тут зіграла заміна тренера гостей Олександра Ломка: на 67-й він випустив на поле 19-річного хавбека Владислава Гаркушу, на третій компенсованій він приніс своїй команді перемогу.

«Колос» — «Маріуполь» — 0:1 (протокол матчу)

У попередньому турі азовці програли «Ворсклі», пропустивши ще у першому таймі три голи. Цього разу вони вистояли у Калинівці і навіть здобули три очка. Єдиний гол забив Олександр Кожевніков — з пенальті.

«Після поразки від «Ворскли» ця гра була дуже важливою для підняття бойового духу, — скаже після матчу керманич «Маріуполя» Олексій Гетьман. — Хотілося б відчутнішої перемоги, адже всі можливості для цього були. Цього разу я задоволений діями хлопців і їхнім ставленням до гри».

«Динамо» — «Зоря» — 2:0 (протокол матчу)

Невтомний Владислав Ванат продовжує працювати на дві молодіжні команди «Динамо». Луганцям він забив свій третій м’яч у чемпіонаті U-21 — успішно реалізував вихід сам на сам. У другому таймі ще один гол додав Даниїл Сухоручко, який вийшов на заміну. Йому асистував Артем Шулянський — ще один джокер тренера «Динамо» Юрія Мороза.

«Десна» — «Шахтар» — 2:5 (протокол матчу)

Неймовірно, але два стандарти «Десни» дозволили їй виграти перший тайм: спочатку Андрій Слотюк після кутового, а потім Денис Демяненко з пенальті зробили рахунок 2:0 на користь господарів.

Забивши ще до перерви (Денис Шостак), «Шахтар» у другому таймі не тільки вирівняв становище, а й зусиллями Богдана В’юнника взяв перемогу. Допоміг йому Андрій Чирук.

В’юнник, до речі, видавши хет-трик, ще більше зміцнив свої лідерські позиції у гонці снайперів — у нього вже 12 голів. У Антона Байдала з Маріуполя — 5.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Рух».