Новини
05ЖОВ
Огляд матчів 5-го туру Чемпіонату U-19

Після п’ятого туру у чемпіонаті й надалі залишається лише одна команда зі стовідсотковим результатом: «Динамо» Ігоря Костюка очок поки що не втрачало

Натомість найголовніший конкурент — «Шахтар» — не виграв у Чернігові.

«Інгулець» — «Минай» — 2:1 (протокол матчу)

Обидва голи минайці пропустили ще в першому таймі, причому після ударів з лівого флангу: голи записали на свій рахунок Нікіта Кабаченко та Данило Панов. На першій же хвилині тайму другого вони один гол відіграли (відзначився Олексій Гриновець, який вийшов на заміну), та відібрати очки у господарів не спромоглися.

«Рух» — «Львів» — 1:1 (протокол матчу)

«Як показала гра, станом на сьогодні команда фізично готова грати лише один тайм. Будемо наполегливо працювати далі, — резюмував після матчу головний тренер «Руху» Віталій Пономарьов. — У нас не було повноцінної підготовки перед сезоном. Все ж, у першому таймі, вважаю, ми повністю переграли суперника. Під час пропущеного голу ми не розібралися у власному карному майданчику, але хлопці зрівняли рахунок та далі демонстрували якісний футбол. По перерві фізично підсіли, але дві команди виглядали однаково на полі».

Відзначимо дебют у складі господарів двох гравців юнацьких збірних України — Івана Варфоломєєва (тренер — Сергій Нагорняк) та Нікіти Петрука (тренер — Олександр Петраков). Але голи забивали інші — Олександр Дихтярук («Рух») та Роман Ювхимець («Львів»).

«Дніпро-1» — «Ворскла» — 1:0 (протокол матчу)

Дніпряни продовжують свою дивовижну серію без поразок. Цього разу під ударами команди Віктора Бицюри не встояла «Ворскла» — на хвилинку, третя команда попереднього чемпіонату. Півгодини обстрілювали полтачани ворота господарів, а на початку другого тайму пропустили прохід Богдана Гори, з його пасу відзначився Сергій Копил.

«Олімпік» — «Олександрія» — 0:2 (протокол матчу)

Ще у першому таймі гості забили двічі, забезпечивши собі комфортну перевагу, а олімпійцям — останнє місце у турнірній таблиці. «Олімпік» залишається єдиною командою турніру, яка ще не набирала очок. Другий гол «Олександрії» провів перспективний 17-річний форвард Антон Богдан, це його другий м’яч у чемпіонаті. А відкрив рахунок у команди Юрія Гури ще один 17-річний нападник — Артем Тарасенко.

«Колос» — «Маріуполь» — 1:1 (протокол матчу)

У другому турі поспіль «Колос» втрачає очки. У цьому матчі голи забивалися виключно зі стандартів: ковалівський було забито, коли Олег Трубніков майстерно виконав штрафний, гості ж відповіли з пенальті, який Родіон Плакса сам і заробив.

«Динамо» — «Зоря» — 4:1 (протокол матчу)

Половину київських голів забив Кіріл Попов, а міг би зробити й хет-трик: з пенальті поцілив у поперечку. Незважаючи на велику перемогу, тренер «Динамо» Андрій Анненков віддав належне організованій грі суперника, побажавши своїй команді якнайбільше таких опонентів: «Краще з ними грати, ніж вийти і обіграти когось 4:0 або 10:0 — після таких матчів до футболістів важко достукатися. А ось після таких ігор оцінка є більш об'єктивною».

Відкрив рахунок голам у матчі Антон Боль, крапку ефектним ударом зі штрафного поставив Юрій Тлумак, який постійно забиває у новому колективі. А у гостей єдиний м’яч забив Злат Златьєв наприкінці матчу — після виходу на заміну.

«Десна» — «Шахтар» — 0:0 (протокол матчу)

Певне, найнесподіваніший результат туру: кіпер Дмитро Сидоренко з партнерами і каркасом воріт звели нанівець усі атакувальні пориви гірників. Та й самі могли відзначитись, коли Джіліндо Безгубченко не влучив по м’ячу, знаходячись у кількох метрах від чужих воріт. Дивина, але «Десна» набирає друге очко у чемпіонаті, не забивши досі жодного (!) голу.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Шахтар».