Новини
26ЖОВ
Огляд матчів 7-го туру Чемпіонату U-19

… в «Олександрії» та «Десні» все ще був коронавірусний карантин

Тим часом, «Шахтар» не зміг виграти у «Ворскли» і втратив нагоду пробитися до трійки. Натомість там опинилися «Маріуполь» із «Інгульцем», який взагалі на другому місці.

«Львів» — «Дніпро-1» — 2:0 (протокол матчу)

Саме гості перед матчем виглядали фаворитами, посідали 5-е місце у таблиці, тоді як «Львів» йшов аж 11-м, хоча й видав дві нічиї поспіль, зокрема, із «Шахтарем». А тепер переміг і дніпрян (Михайло Харко відзначився голом в середині першого тайму, Андрій Малець з пенальті — в середині другого).

«Після такого матчу можу тільки надіслати компліменти на адресу своїх підопічних. Якщо перемогли, значить цього заслуговували, щось для цього таки зробили. Хлопці грамотно виконали усі настанови, забили два хороші м’ячі тому і здобули перемогу», — зазначив наставник ПФК «Львів» U-19 Олег Колобич.

«Ворскла» — «Шахтар» — 2:2 (протокол матчу)

Неймовірний матч в Нижніх Млинах видали претенденти на призові місця. На 19-й хвилині полтавці вже вели 2:0 (Ян Костенко та Денис Руденко), щоправда, гірники дуже скоро скоротили розрив (Артур Микитишин). А в другому таймі джокер Іван Бендера реалізував вихід сам-на-сам після розрізного пасу свого тезки Лосенка і врятував від другої поразки у сезоні. Але це четвертий матч в семи турах, в якому «Шахтар» U-19 втрачає очки.

«Колос» — «Минай» — 0:0 (протокол матчу)

Як і молодіжні команди, юніори «Колосу» й «Минаю» розіграли нульову нічию. Відзначаємо дебютний «сухий» матч за ковалівців воротаря Олексія Друі — у чемпіонатах ДЮФЛУ 17-річний кіпер майстерно захищав кольори одеського «Чорноморця», був двічі заявлений на матчі «Чорноморця-2» у Другій лізі і викликався до юнацької збірної України.

«Зоря» — «Рух» — 1:1 (протокол матчу)

Львів’яни дуже прагнули здобути три очка й впритул наблизитися до луганців, які посідали 7-у позицію. Та перший тайм завершився без голів, а у другому Артем Лєгостаєв вивів господарів уперед. Це вже 6-й гол 18-річного форварда, і він зрівнявся з кращим снайпером турніру динамівцем Владиславом Ванатом. Та на 3-й компенсованій хвилині перемогу у «Зорі» поцупив 17-річний нападник Ярослав Карабін — це його дебютний гол у турнірі.

«Інгулець» — «Маріуполь» — 2:0 (протокол матчу)

Азовці, у разі успіху, майже наздоганяли б лідера — «Динамо»: набирали б 16 очок і виходили на 2-е місце. Та все сталося навпаки: петрівці виграли завдяки двом голам у другому таймі, які вони забили протягом шести хвилин (Данило Голуб та Радіон Лісняк з пенальті). І тепер саме «Інгулець» — дебютант турніру — посідає другу позицію в таблиці. Сенсація від тренера Ігоря Хоменка!

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Ворскла».