Новини
25ЛИС
Огляд матчів 10-го туру Чемпіонату U-21

Відразу лобовим протистоянням відкривався 10-й тур молодіжної першості

«Шахтар» і «Олександрія», маючи порівну очок, ділили друге місце. «Динамо» ж прокаталося у Володимирівку, набило голів «Інгульцю» й лишилося на чолі таблиці.

Звітний тур пропускала «Зоря»: у її суперника «Олімпіка» — епідемія коронавірусу. Проте напередодні 10-го туру були зіграні два матчі попередніх турів, перенесені саме через епідемію. Обидва призвели до розгромів: «Олександрія» — «Інгулець» — 9:0 (6-й тур) та «Шахтар» — «Маріуполь» — 4:0 (8-й тур).

«Шахтар» — «Олександрія» — 3:1 (протокол матчу)

Після матчу тренер гірників Фернанду Валенте зазначив, що довелося змінити стиль і часто грати без м’яча. Віддав належне супернику, похвалив своїх гравців за характер. Адже з 58-ї хвилини вони грали у меншості (вилучився Олександр Драмбаєв), та не тільки не пропустили, а ще й забили третій: соло виконав Михайло Хромей.

Переможний — другий — гол на рахунку досвідченого В’ячеслава Чурка. Перед цим олександрійці відзначилися автоголом, а за рахунку 0:2 екс-гірник Максим Івахно реалізував пенальті.

«Інгулець» — «Динамо» — 0:6 (протокол матчу)

На тренерську лаву киян повернувся Юрій Мороз, який впорався з коронавірусом. Звісно, підопічні бажали привітати керманича якнайкраще. Вже до 15-ї хвилини Владислав Ванат оформив дубль, у другому таймі вже Микола Михайленко забив два за три хвилини. Добивали господарів Ярослав Надольський та Роман Бодня.

«Хочу подякувати своїм партнерам за хороші передачі. А ще хочу привітати із забитим м’ячем Рому Бодню, який теж відзначився. Дуже радий за нього — він дуже на це чекав, хотів, і ось, забив (посміхається). Усе так, як має бути», — підсумував Михайленко.

«Минай» — «Дніпро-1» — 1:1 (протокол матчу)

«Їхали за перемогою, але ще перед матчем ми знали, що у суперника будуть грати одразу п’ять футболістів основного складу, через що нам довелося дещо перебудовувати власну гру, — коментує нічию тренер дніпрян Олександр Поклонський. — На мій погляд вийшов цікавий поєдинок, в якому було багато боротьби, проте все ж таки ми мали шанси дотиснути суперника. Особливо, якщо згадувати перший тайм, під час якого у нас було чимало гострих контратак, які ми так і не довели до логічного завершення. А взагалі, гра мені сподобалася. Головне, що у команди є характер.  Відзначу, що і у суперника непогана команда. А щодо результату, то хоча він нас і не дуже влаштував, але в цілому нічия була закономірною».

Найцікавіше в матчі відбулося з 68-ї по 74-у хвилини: Владислав Шинкаренко з пенальті вивів гостей вперед, Рустам Ахмедзаде вирівняв становище.

«Ворскла» — «Колос» — 2:3 (протокол матчу)

Полтавці забили чотири голи в матчі, але програли — 2:3, адже два з чотирьох — у власні ворота. Але й в чужі ворота «Ворскла» забила перший (Богдан Чуєв) і останній (Микита Татарков) голи у матчі. Вона дуже хотіла виграти на «Лтаві» й наблизитися до топ-5, та все зіпсували три компенсовані хвилини. Після 90-ї ковалівці забили двічі (не без допомоги захисників і кіпера Павла Ісенка), щоправда, й пропустили, але втримали цю божевільну вікторію.

«Десна» — «Львів» — 3:4 (протокол матчу)

Не менш карколомний поєдинок видали суперники на «Чернігів-Арені». Господарі програвали 0:2, вигравали 3:2, а на 92-й хвилині була нічия — 3:3. Та свіжий 19-річний хавбек Сергій Топчій, шо вийшов на заміну, приніс галичанам неймовірну перемогу. Він став героєм зустрічі разом з автором хет-трика Артуром Ременяком.

«Після таких поєдинків навіть не знаєш, що і казати. Можу тільки подякувати обом командам за ті емоції, які вони подарували своїм класним матчем. Була хороша, напружена гра, могли виграти, мала свої шанси й «Десна». На щастя, 3 очки здобули саме ми. Задоволений тією жагою до перемоги, яку продемонстрували хлопці. Можливо, пропустили десь необов’язкові м’ячі, але помилки будемо розбирати вже на тренуванні», — зазначив наставник ПФК «Львів» U-21 Тарас Мазур.

У господарів голами відзначилися Ілля Чайка та Денис Демяненко, третій м’яч львів’яни забили собі самі.

«Рух» — «Маріуполь» — 1:0 (протокол матчу)

Фінішував тур трохи незвично: аж у понеділок. Господарі налаштовувалися тільки на три очка, задля чого у складі молодіжки опинилися досвідчені Роман Мисак, Іван Брікнер, Юрій Копина і забивний форвард молодіжної збірної України Микола Кухаревич. А ось голів було обмаль — одненький, і поклав його 20-річний екс-хавбек «Карпат» Василь Руніч.

«Під час голу в штрафному майданчику було дуже багато гравців суперника. Я побачив, що м’яч опинився в ногах, поставив корпус, тому захиснику було важко до мене дістатись. Пробив йому з-під ноги і забив, — розказує герой. — Ми уважно слідкуємо за турнірною таблицею. Розуміємо, що маємо усі шанси поборотися за місце у першій трійці. Для молодіжки «Руху» — це лише дебютний сезон. Ми розуміємо, якщо займемо призове місце, то це буде велике досягнення для клубу і для нас».

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Шахтар».