Новини
30ЛИС
Огляд матчів 11-го туру Чемпіонату U-19

Відразу в двох поєдинках звітного туру голів не забивали, «витягнув» середню результативність несподіваний розгром «Олександрії»...

«Рух» забив і за себе, і за двох інших дебютантів турніру («Минай» та «Інгулець»). Гранди свої матчі виграли, не пропустивши, «Колос» повернувся до чільної трійки, звідки випав «Діпро-1».

«Олександрія» — «Рух» — 0:6 (протокол матчу)

Найгучніший результат видав «Рух», який примудрився набити «Олександрії», та ще й на її полі аж шість м’ячів (у попередніх 9 матчах олександрійці пропустили лише 11 разів). Двома голами відзначився Марко Сапуга, по одному забили Даниїл Волков, Олександр Вівдич, Руслан Непейпієв та джокер Максим Вадовський.

Цікаво прокоментував звитягу керманич «Руха» Віталій Пономарьов: «Ми їхали на матч у Олександрію із прекрасним розумінням того, що на нас чекає складна гра, адже суперник мав у своєму активі стільки ж очок, як і ми. До того ж через хворобу матч пропускало восьмеро наших футболістів. Після першого тайму рахунок був 3:0 на нашу користь, попри це я вказав хлопцям на їхні помилки, які вони допустили у першій половині гри. Ми досить впевнено контролюємо ті моменти, щоб хлопці не розслабилися і не подумали про щось непотрібне. Так склалася гра, що ми вчасно використали гольові моменти. Щоправда, не усі наші небезпечні епізоди завершувалися забитими м’ячами. У всіх ігрових компонентах ми були сильніші за нашого суперника».

«Львів» — «Маріуполь» — 3:1 (протокол матчу)

«Мені сподобалася гра. Перш за все, через наші дії на футбольному полі. Хлопці справді втілили на полі те, про що ми з ними домовлялися перед матчем. Завжди приємно перемагати», — зазначив наставник «Львова» Олег Колобич.

Особливо ефектним виглядав другий, переможний гол господарів: захисник юнацької збірної України Максим Комарець на клаптику поля (у чужому штрафному) обіграв захисника й воротаря і в падінні влучно пробив. До голу оборонець, якого вже залучали до матчів першої команди, додав ще й асист: з його подачі «леви» забили перший м’яч (Назар Сидор). Крапку в матчі поставив Роман Ювхимець на 94-й хвилині, у гостей за рахунку 1:0 відзначився Олександр Саєнко.

«Дніпро-1» — «Шахтар» — 0:3 (протокол матчу)

Дніпряни, що неочікувано для багатьох увірвалися до трійки, не змогли забрати очки у одного з лідерів чемпіонату. У першому таймі двічі пропустили з пенальті (Іван Лосенко), у другому — «обмінялися» із суперником вилученнями, під завісу ще й прогавили ривок Владислава Погорілого, який завершився голом.

Як зазначив опісля тренер «Дніпра-1» Віктор Біцюра, його хлопці пропустили всі голи через індивідуальні помилки, програли боротьбу й підбір, тож тепер працюватимуть саме над цими компонентами.

«Динамо» — «Ворскла» — 2:0 (протокол матчу)

Лідер таблиці не дав переслідувачам шансів, забив у кожному з таймів (Антон Царенко та Кіріл Попов) і дотиснув суперника, котрий завершував матч у меншості після вилучення. Відзначаємо дебютний гол за команду 16-річного хавбека Царенка, якого нещодавно хвалив навіть стриманий Ігор Костюк.

«Інгулець» — «Олімпік» — 0:0 (протокол матчу)

Один із недавніх лідерів турніру «Інгулець» знову втратив очки, він не може перемогти вже у четвертому матчі поспіль. Цього разу петрівці навіть не забили: після двох голів у минулому поєдинку у ворота «Динамо», хлопці Ігоря Хоменка «пожаліли» останню команду чемпіонату й посунулися на п’яте місце.

«Минай» — «Зоря» — 0:0 (протокол матчу)

Закарпаття засипало снігом. Газон, звісно, почистили, та погодні умови все ж наклали свій відбиток. Суперники розділили очки й надалі тримаються разом: унизу турнірної таблиці.

«Колос» — «Десна» — 2:0 (протокол матчу)

А ось ковалівці потроху повертають втрачені позиції. Не без проблем подужавши передостанню команду турнірної таблиці (капітан Артем Сафончик забив аж на 51-й хвилині), «Колос» тепер разом із «Рухом» ділять 3-4 місця. Довести справу до перемоги допомогло й вилучення у чернігівців, а крапку поставив Микита Груша.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Львів».