Новини
15ЛЮТ
Огляд матчів 14-го туру Чемпіонату U-21

Перший у цьому році, і 14-й за ліком тур молодіжної першості випробував дублерів на міцність

Вочевидь, мінусова температура посприяла: жоден матч не завершився нульовою нічиєю.

«Зоря» — «Десна» — 3:0 (протокол матчу)

Одними з перших відчули примхи погоди молодіжки «Зорі» й «Десни»: розпочинали свій поєдинок під дощем, закінчували — на вкритому снігом полі. Як відзначив після матчу керманич луганців Василь Баранов, спочатку господарям довелося рятуватися: вибивати м’яча з порожніх воріт. А вже потім три швидкі атаки призвели до трьох голів, «Зоря» взяла три очка й перескочила із 9-го на сьоме місце.

«Колос» — «Шахтар» — 1:3 (протокол матчу)

За власним зізнанням, португальський керманич донецьких дублерів Фернандо Валенте уперше в кар’єрі грав за таких погодних умов. До того ж, у його команді дебютувало відразу четверо гравців із команди U-19. І у першому таймі ковалівці зіграли з фаворитом «на нуль», та по перерві 17-річний хавбек Дмитро Капінус видав дві передачі з флангу, які завершилися двома голами. Номінальні господарі скоротили відставання, та у компенсовані хвилини пропустили третій.

«Динамо» — «Олімпік» — 6:0 (протокол матчу)

Маючи таких вправних голеадорів, як Владислав Ванат і два Волошина — Вікентій із Назаром, тренер динамівських дублерів Юрій Мороз залучив до цього поєдинку й 16-річного форварда Ігоря Горбача. За дебютні 17 хвилин у чемпіонаті U-21 нападник встиг подякувати голом. «Олімпік» залишається без перемог в сезоні.

«Минай» — «Львів» — 0:2 (протокол матчу)

Тут авторами голів стали гравці, яких Віталій Шумський активно долучає до роботи з основною командою: півзахисники Андрій Вичіжанін та Сергій Топчій. «Можу подякувати хлопцям за ту волю до перемоги, яку вони продемонстрували на футбольному полі. Перший тайм нам давався трохи важко, адже і погодні умови були бойові, і перший матч після такої перерви без розкачування обійтись не може. У другому таймі, втім, втілили свою перевагу у два забиті м’ячі і, вважаю, закономірно перемогли», — зазначив новоспечений наставник ПФК Львів U-21 Ігор Рипновський.

«Дніпро-1» — «Інгулець» — 4:0 (протокол матчу)

Лише напередодні поєдинку до молодіжки приєдналися шестеро виконавців, що проводили зимові збори у Туреччині із першою командою «Дніпра-1». Можливо, саме тому у першому таймі господарі забили одній з останніх команд турніру лише раз. А ось по перерві вже пішло: Богдан Гора додав ще один гол, зробивши дубль, його підтримав Максим Соловйов зі штрафного і новачок Білл.

«Рух» — «Ворскла» — 3:1 (протокол матчу)

Один із центральних матчів туру приніс вольову перемогу. Господарі пропустили першими, до того ж, не реалізували пенальті (Павло Ісенко взяв удар Марка Сапуги), утім, тричі забили з гри й взяли три очка. «Ми не зважаємо на те, що не забили пенальті, адже це завжди лотерея. На щастя, після нереалізованого 11-метрового удару ми зуміли забити ще. Хлопці виконали план на гру. Звичайно, там трішки пощастило: суперник багато губив м’яч під час розвитку своїх атак, можливо, через несприятливі погодні умови. Ми скористалися їхніми помилками», — підсумував керманич «Руха» Григорій Баранець.

«Маріуполь» — «Олександрія» — 0:1 (протокол матчу)

Азовцям у цьому матчі не щастило кілька разів: свої моменти не забили, вилученням Яна Каранги не скористалися. А на 87-й хвилині їхній воротар Павло Кравцов схибив на виході й гості забили переможний м’яч. Підтвердивши, що недарма йдуть у таблиці третіми.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби «Зорі».