Новини
22ЛЮТ
Огляд матчів 15-го туру Чемпіонату U-19

В юніорській першості не сталося жодної нічиєї, забивалося, на перший погляд, менше, та насправді у ворота влітало стільки ж м’ячів, скільки й у шести матчах чемпіонату U-21

 Особливо постаралися Кіріл Попов і його динамівські партнери.

«Олександрія» — «Минай» — 1:0 (протокол матчу)

Хоча команди у таблиці розділяло аж 10 очок, йшли вони поруч: на 11 та 12 місцях відповідно. Долю трьох очок вирішив один точний удар 18-річного захисника Віталія Дубілея: після розіграшу стандарту вихованець столичної ДЮСШ-15 душевно приклався до м’яча, що відскочив до нього, і поцілив у сітку.

«Львів» — «Колос» — 3:0 (протокол матчу)

«Налаштовували хлопців на те, що буде гра рівних команд, битва за шість очок. Тим паче, то була перша гра вдома у другій частині сезону, хотілося перемогти, — зазначив опісля наставник «Львова» U-19 Олег Колобич. — Загалом, всі настанови на матч гравці виконали, намагалися постійно підтримувати хороший темп. Єдине, що нас знову ж таки часто підводить реалізація. Особливо багато моментів створили у другому таймі, не забили. Приємно, що після зими команда додала у фізичному та в тактичному планах».

«Маріуполь» — «Зоря» — 0:1 (протокол матчу)

Знаючи, що «Рух» протистоятиме «Шахтарю» й, цілком можливо, очок не набере, «Зоря» доклала максимуму зусиль, аби виграти в Маріуполі. Забила вже на 10-й хвилині, догравала матч у меншості після вилучення, але таки встояла і вискочила на третє місце: у неї і в «Руха» тепер по 25 очок.

«Шахтар» — «Рух» — 3:0 (протокол матчу)

Востаннє «Рух» програвав ще у вересні минулого року, відтоді видав блискучу серію з 11-ти матчів без поразок, після якої гордовито посідав у таблиці «бронзову» позицію. Матч із «Шахтарем» львів’янам не вдався: прогавили вихід сам-на-сам, потім воротар Юрій-Володимир Герета заробив і пропустив з пенальті, а в другому таймі його ще й Крістіан Бако перекинув після контратаки. При цьому «Шахтар» уже грав у меншості: пряму червону отримав автор першого голу Владислав Погорілий.

«Десна» — «Динамо» — 0:10 (протокол матчу)

Після «підвищення» Владислава Ваната в юніорській команді «Динамо» відразу ж з’явився новий голеадор. У першій частині чемпіонату Кіріл Попов забив п’ять голів (і не реалізував пенальті), а в двох поєдинках після поновлення турніру відвантажив суперникам уже дев’ять! Покер дістався у минулому турі «Олімпіку», «Десні» прилетіло ще п’ять м’ячів — наразі Попов — кращий бомбардир чемпіонату (14 голів).

«Інгулець» — «Ворскла» — 1:3 (протокол матчу)

Петрівці забили першими, потім утримували нічию аж до 65-ї хвилини, і все ж поступилися. Два останні голи вони пропускали уже у меншості, після вилучення двох своїх футболістів (ще одного вигнали у «Ворскли») за масову штовханину на полі. Полтавці все ближче до чільної п’ятірки.

Матч «Олімпік» — «Дніпро-1» відбудеться 26 березня.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Шахтар».