Новини
05КВІ
Огляд матчів 20-го туру Чемпіонату U-21

Після звітного туру «Шахтар» збільшив відрив від «Динамо» вже до трьох очок

Гірники у напруженому поєдинку здолали «Ворсклу», кияни ж не взяли три бали в Олександрії (щоправда, вони ще мають матч у запасі). Також відзначимо першу у чемпіонаті перемогу «Олімпіка» і виграш «Інгульця» в Маріуполі.

«Дніпро-1» — «Львів» — 4:2 (протокол матчу)

«Чесно сказати, після таких поєдинків складно щось об’єктивно оцінювати, — зітхав опісля керманич галичан Ігор Рипновський. — Глядачам матч, впевнений, сподобався. Було багато голів, моментів. На жаль, у такому результативному поєдинку ми поступилися. Налаштовувались на цю гру дуже серйозно, «Дніпро-1» насправді класна команда. Забили два швидкі м’ячі, а потім почалися непотрібні помилки у захисті, фоли. Можливо, хлопці занадто швидко повірили у підсумковий успіх. У футбол потрібно грати до останнього, до кожного епізоду слід підходити з максимальною відповідальністю та зосередженістю. Мабуть, якщо програли, перемагаючи по ходу зустрічі з різницею у два голи, то нам цих рис забракло».

«Десна» — «Олімпік» — 1:2 (протокол матчу)

Нарешті «олімпійцям» вдалася перша перемога у турнірі, щоправда, опір чернігівців вдалося зламати тільки у другому таймі. Ця звитяга не дозволили аутсайдеру зрушити з останнього місця, хоча відстань від «Інгульця» скоротилася до трьох очок, а в «Олімпіка» ще є матч в запасі.

«Маріуполь» — «Інгулець» — 1:2 (протокол матчу)

Петрівці, ніби відчуваючи, що «Олімпік» візьме три очка у Чернігові, зробили майже неможливе: на штучному газоні СК «Іллічівець» дотиснув сьому на той момент команду турнірки. Хоча починалося все для господарів вдало: у середині першого тайму Мирослав Трофимюк вивів їх уперед (це його 6-й гол у чемпіонаті), а ось у другому стався провал. Азовці пропустили, заробили вилучення, а на 5-й компенсованій хвилині Данило Кіріченко, що вийшов на заміну, забив рятівний для «Інгульця» гол.

«Рух» — «Зоря» — 4:1 (протокол матчу)

Перший тайм завершився внічию (1:1), а ось у другому господарі вже краще реалізовували свої нагоди. Відзначимо дебютний гол у чемпіонатах України легіонера з Узбекистану Бобіра Абдіхолікова.

«Ми перемогли завдяки індивідуальній майстерності та командній грі. Футболісти прислуховуються до порад тренерського штабу, — відзначив керманич «Руха» Григорій Баранець. — Виконують все, що ми від них вимагаємо. Наголошував їм, що потрібно вриватися на фланги. «Зоря» грала ромбом, відтак, їхні крайні оборонці грали високо і ми використовували вільні зони. Тішить той факт, що забили багато м’ячів та створили чимало небезпечних моментів. Не зовсім задоволений реалізацією, адже у першому таймі потрібно було забивати більше. Вітаю Бобіра із забитим м’ячем. Хочеться вірити, що це додасть йому впевненості».

«Минай» — «Колос» — 1:3 (протокол матчу)

«Колос» напрочуд вдало грає останнім часом на виїздах, ось і цього разу приголомшив суперника, забивши два голи за 5 хвилин. Перед самим свистком на перерву Кирило Сенько заробив пенальті й сам його реалізував. Свій єдиний гол господарі провели на останній хвилині основного часу після подачі кутового, ковалівці тоді вже грали у меншості через вилучення.

«Шахтар» — «Ворскла» — 2:1 (протокол матчу)

Гірники зробили все від себе залежне, аби відірватися від «Динамо». Перша ж атака завершилася прострілом Кліма Приходька, і Віталій Мороховець зрізав м'яча у власні ворота. Лідер полтавців Данило Кравчук зрівняв рахунок, нічия трималася аж до середини другого тайму. Все «вирішили» ветерани: бразилець Тайсон, якого перевели з основи в дубль, забив, а от Євген Опанасенко отримав червону картку за фол останньої надії (втікав до воріт Світюха). У меншості «ворскляни» мали вихід сам-на-сам, та Кожевнікову не вдалося переграти Турбаєвського.

«Олександрія» — «Динамо» — 1:1 (протокол матчу)

У третьому матчі поспіль кияни грають унічию, і в кожній зустрічі в їхні ворота призначалися пенальті. «Не скажу, що ми грали погано, — відзначив тренер динамівців Юрій Мороз. — Але ми не грали для результату, ми не билися за нього. Виграючи 1:0, домінуючи на полі, потрібно було просто не дати супернику нічого зробити на полі. Але потім була та п’ятихвилинка, коли було призначено пенальті… Кожен із футболістів має розуміти, що потрібно виходити на поле та битися за перше місце. Окрім того, що потрібно показувати змістовну гру, якщо суперник пропонує нам битися, то потрібно бути готовими до цього».

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Рух».