Новини
03ТРА
Огляд матчів 24-го туру Чемпіонату U-21

Звітний тур міг розставити по місцях першу трійку команд, однак вирішилася доля тільки золотих медалей

«Динамо» втекло від «Шахтаря» на недосяжні сім очок. А ось володар бронзового комплекту й досі невідомий: «Рух» не зміг виграти, ба, більше того, програвав 0:2.

«Маріуполь» — «Львів» — 3:1

Найкраще прокоментує поєдинок тренер переможців Сергій Грибанов: «Є такий вираз, що 2:0 гірше, аніж 1:0. Упевнено грали, зробили рахунок 2:0, а потім припустилися помилки й пропустили. До цього моменту нічого, в принципі, не дозволяли супернику зробити. Добре, що команда, пропустивши м'яч, не дала супротивнику відчути психологічну впевненість. Продовжували грати у свій футбол, а наприкінці провели вдалу контратаку й забили третій м'яч».

«Десна» — «Колос» — 0:5

Ковалівці, що суперничають із «Дніпром-1» і «Ворсклою», враховуючи цілком ймовірні втрати очок конкурентами, собі таку розкіш дозволити не могли. Особливо постаралися в атаці Салабай (у нього хет-трик) і Сорокін (дубль).

«Рух» — «Олександрія» — 3:3

Невдалий для «Руху» хід поєдинку і його підсумок прокоментував керманич львів’ян Григорій Баранець: «Хлопці провалили початок матчу, не виконували установку на гру. Дві обрізки і, як наслідок, два пропущені м’ячі за шість хвилин. Скажу відверто, добре що у дебюті зустрічі ми пропустили лише двічі. Два центральні оборонці перші хвилини матчу повністю провалили.

Потім почали грати агресивніше всередині поля, з’явилося бажання, і ми переломили хід зустрічі. Я їм наголошую завжди, що немає різниці, яке місце ми посядемо: третє, друге чи четверте. У кожній грі футболісти повинні доводити свою профпридатність. Вони не на цьому рівні повинні грати, а на вищому. Тут їх мають просто помітити і запросити виступати далі.

Наскільки я розумію, то останнім часом вони без «прочухана» не можуть. Їх ще до гри, напевно, потрібно «гучним словом» налаштовувати. Це вже не перша гра, коли ми маємо перевагу по ходу матчу і не можемо здобути перемогу. Команда не демонструє солідність наприкінці гри. Так, коли хлопці забили третій м’яч та вийшли вперед, позитивні емоції були в усіх. Але все трішки сумно завершилось».

«Ворскла» — «Динамо» — 2:4

Перегравши полтавців, кияни тільки в роздягальні після гри дізналися, що стали чемпіонами: «Шахтар» свій матч не виграв.

Емоціями поділився старший тренер «Динамо» Юрій Мороз: «Всі раді, хлопці задоволені. Велике їм спасибі, вони молодці. Протягом усього сезону відпрацювали, відпахали й заслужено оформили титул, Ванат є найкращим бомбардиром. Він вкотре продемонстрував свою майстерність, бажання. Хотілося б, аби хлопці не зупинялися на цьому чемпіонстві, аби вони голосно та гідно постукали у двері першої команди і були конкурентоспроможними на нашій футбольній карті».

«Шахтар» — «Дніпро-1» — 1:1

Гірники робили все правильно, аби не відстати від «Динамо». Чирук заробив ранній пенальті, Кобак його реалізував. Та потім ініціативу перехопили дніпряни й одна з їхніх атак у другому таймі завершилася автоголом Біблика. В одному з епізодів гостей врятував досвідчений кіпер Сарнавський, тож нічия, яка найбільше задовольнила динамівців Києва.

«Олімпік» — «Інгулець» — 2:1

Битву за передостаннє місце у таблиці виграли олімпійці, хоча й пропустили першими. Та знайшовся герой (він проявить себе й наступного дня у поєдинку команд U-19): 17-річний нападник Даниїл Осадець зрівняв рахунок, а потім гості заробили червону картку. Вирішальний гол донеччани провели з пенальті.

«Зоря» — «Минай» — 1:1

Луганці, що на 15 очок обганяли закарпатців у таблиці, відкрили рахунок, а ось до перемоги довести справу не змогли. Хоч і опинилися у другому таймі у більшості. Більше того, примудрилися пропустити й задовольнилися нічиєю.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото пресслужби ФК «Олександрія».