Новини
02ЖОВ
Андрій Борячук: “У "Дніпра-1" хороший підбір виконавців, не варто їх недооцінювати”

"Металіст 1925" має серію з чотирьох матчів без поразок. У заключній грі 9-го туру Vbet Ліги харківська команда зіграє проти чинного віце-чемпіона країни - СК "Дніпро-1". 

Нападник "Металіста 1925" Андрій Борячук поспілкувався із пресслужбою Української Прем'єр-Ліги напередодні матчу проти СК "Дніпро-1".

- Андрію, ваша команда у 9-му турі гратиме проти чинного віце-чемпіона України, "СК Дніпро-1". Як відбувається підготовка та як почувається команда після матчу на Кубок України?

- Підготовка до матчу відбувається у звичайному режимі, чогось екстраординарного немає. Ми пройшли усі можливі навантаження, розібрали суперника на теоретичному занятті. В цілому, є розуміння, як Дніпро-1 буде грати, тому до цієї гри ми готові.

- "СК Дніпро-1" при Юрії Максимові став впевненіше почуватися у порівнянні із першими матчами сезону. В чому головна особливість цієї команди зараз?

- Тут варто пам’ятати, що минулого сезону вони стали віце-чемпіонами країни. Переконаний, що попри нелегкий старт, перед ними і цього сезону стоїть завдання боротися за чемпіонство. Як мінімум - не знижувати вимог. Із такою командою як "Дніпро-1" буде дуже непросто, не варто їх недооцінювати. Усі знають, що там хороший підбір гравців і їхня якість на високому рівні.

- "Металіст 1925" не програвав в останніх чотирьох матчах - ця серія дозволила вам піднятися в середину турнірної таблиці. Головні складові вашого успіху?

- Якогось секрету тут немає: ми викладаємося по максимуму в кожному матчі. Ці зусилля допомагають команді набирати очки. Так, зараз чемпіонат досить рівний, будь-яка команда може забрати очки у будь-кого. Тому треба старатися менше помилятися, вигравати якомога більше матчів та не втрачати очки, особливо там, де є всі шанси цього уникнути. І ще один важливий фактор - везіння. 

- Влітку ти відновлювався після серйозної травми. Як твоє здоров’я зараз?

- Можна сказати, що я відновився майже на 100%. Чому майже - бо періодично біль все ж турбує. Наприклад, в останній грі я відчув дискомфорт десь наприкінці матчу. Зрозумів, що нога втомилася після довгої перерви. Але загалом все супер.

- Ваш головний тренер - Едмар, цікава особистість в українському футболі. Бразилець, який став українцем. Чи відчуваєте ви різницю в менталітеті?

- Ні, абсолютно. За ці роки, які він живе в Україні, вже повністю зрозумів наш український менталітет та наш чемпіонат. Тут взагалі проблем немає, легко знаходимо спільну мову, що є залогом чудової атмосфери в колективі.

- У 9-му турі не чужий для тебе "Шахтар" поступився "Ворсклі", що є черговим свідченням того, що поточний чемпіонат дуже непередбачуваний. Чи став він цікавіше для тебе, як гравця?

- Однозначно. Якщо порівнювати із минулим чемпіонатом, для мене, як футболіста, поточний розіграш є набагато цікавішим, ніж попередній.