Новини
20ЖОВ
Максим Задерака: “Про визнання найкращим у вересні дізнався від друзів”

За підсумками голосування за найкращого гравця Української Прем’єр-Ліги перемогу здобув півзахисник Кривбасу Максим Задерака. В рамках спільного спецпроєкту видання “Український футбол” та Українська Прем’єр-Ліга поспілкувалися із лауреатом про перемогу в номінації, поточні справи його команди, а також про інтереси поза футбольною сферою. 

Максиме, тебе визнано найкращим гравцем вересня. Що відчуваєш? Чи переживав за хід голосування?

Не слідкував за голосуванням. Дізнався від своїх друзів.Був приємно здивований. Хочу тільки подякувати своїм партнерам по команді. Це наша спільна заслуга.Відчуваю гордість за наш колектив, здорову робочу атмосферу і мікроклімат в команді.

Чого чекаєш від протистояння з екс-одноклубниками з Металіста 1925?

Дуже важкого двобою. Гратимемо проти технічної команди, яка добре діє на м'ячі, в контроль. На мою думку "Металіст 1925" за складом має бути серед числа клубів, що мають боротися за єврокубки. Потенціал у харків'ян шалений. 

Як провели паузу в чемпіонаті?

Тренування, тренування і ще раз тренування. У суботу зіграли двосторонню гру. Отримали навантаження щоб бути в тонусі.

У Кривбасі багато гравців із різних країн. Чи відбувається у вас якийсь культурний обмін?

Суто в футбольному сенсі безумовно. Культура пасу, обробки м'яча, навики ведення умовного єдиноборства. Коли тренуєшся поруч з якісним легіонером, граєш проти нього в якихось ігрових вправах, в будь-якому випадку щось футбольне запозичуєш. Звичайно якщо прагнеш не зупинятися в розвитку, аналізувати все що поруч відбувається і розвиватися як професіонал.За футбольним полем є нормальна комунікація, обраних в команді не має. Здорова робоча атмосфера.

Багато гравців грають у плейстейшн. Чи поділяєш ти це хобі? Якщо ні, то чим захоплюєшся поза футболом?

Захоплююсь в цьому житті трьома чарівними жінками – моєю мамою, дружиною і донькою. Вільний час, якого істотно бракує, намагаюсь більшою мірою приділяти близьким рідним людям. Під час зимових зборів трапляється більше вільного часу, тоді можна і фільм якісний переглянути, і книжку почитати, і музику послухати. В цьому сенсі я не цікавий для вас співрозмовник, адже якимось таким оригінальним хобі похизуватись не можу. Головне моє хобі і робота мають очікувану назву – футбол.

Як ти приймав рішення забивати з нульового кута?

Доля імпровізації, доля везіння, зірки склалися м'яч зайшов у ворота. Але це не відміняє того факту, що Кирило Фесюн фаховий голкіпер і в 9 з 10 подібних епізодів із подібним прострілом безумовно би впорався.

Як почуваєшся в ролі найвлучнішого гравця команди?

Це приємно. Хочеться продовжувати приносити користь команді.

Який гол давно хочеш забити? (Кому та який за виконанням)

Переможний у фіналі якогось титульного або трофейного матчу за участі "Кривбасу". 

Хто зі світових гравців, які виступають на твоїй позиції, подобається тобі найбільше?

Бернарду Сілва. Максимально лаконічно – це мегатоп!

Якщо забʼєш гол в найближчому матчі, чи готовий придумати оригінальне святкування? В кінці року УФ дасть приз за найбільш оригінальне святкування голу, як у ісландців риболовіння чи в Cержа Гнабрі поїдання ложкою.

Вже багато ідей в світі реалізовані зірковими футболістами, тому ми приз за оригінальне святкування залишимо комусь іншому. У Кривбаса на меті зовсім інші призи :).