Новини
28ЖОВ
Валерій Іващенко: “Якщо порівняти ЛНЗ у Першій Лізі та в УПЛ, то це абсолютно різні команди”

Київська "Оболонь" за підсумками 11-ти турів посідає 10 місце у турнірній таблиці Української Прем’єр-Ліги. Головний тренер столичної команди Валерій Іващенко перед матчем 12-го туру проти ЛНЗ поспілкувався із пресслужбою УПЛ про виступи своєї команди у цьому сезоні, а також про прийдешню зустріч із черкаською командою.

- У вас попереду матч проти ЛНЗ. В якому стані наразі знаходиться ваша команда?

- Наш стан може показати лише прийдешня гра. Якщо говорити про моральну складову, то настрій бойовий. Але результатом цієї бойової готовності завжди слугує футбольний матч. В цілому все, що плануємо, не дивлячись на дощову погоду цього тижня, все виконуємо у тренувальному процесі, жодних збоїв тут немає.

- Чи є кадрові втрати перед цією грою?

- Усі готуються, лише Мединський щойно вийшов з лазарету та став до роботи. Решта гравців усі здорові.

- Вже понад третину матчів позаду. Чи все вийшло так, як ви планували у стартовому відрізку турніру?

- Як-то кажуть: "навіть досконалий план ніколи не йде за планом". Постійно вносяться якісь корективи, але це футбол, тим він і цікавий. Я вже багато разів повторював, що все може трапитись. І завдання хлопців - швидко реагувати на те, що відбувається у матчі. Так, перші ігри були наповнені хвилюванням, десь хлопці переживали, все ж, це не Перша ліга. Але в тих матчах, де нам вдавалося перемагати або брати очки, футболісти знаходили натхнення, починали вірити в себе. Звісно, що тренерський штаб завжди матиме претензії та фіксуватиме помилки, над якими треба працювати. Все одно все треба вдосконалювати, не сидіти на місці. Але водночас є й позитивні моменти. 

- Перемога над "Динамо" у Кубку України стала приємною сенсацією для вашої команди. Скажіть будь ласка, це ваша найбільш яскрава перемога у тренерській кар’єрі, чи було ще щось більш надихаюче?

- Ну, поки що ми чемпіонат України не вигравали, та й чемпіонами світу не ставали. Відтак, на даний момент перемога над "Динамо" такою і є. Не кожного дня вдається перемагати гранда українського футболу. Це можуть бути знакові перемоги, як для тренерського штабу, так і для цілої команди. І це надихає на майбутні перемоги, тому що в такі моменти віриш, що все можливо і що всі - живі люди, можуть як перемагати, так і програвати. 

- Повертаючись до матчу проти ЛНЗ: як би ви охарактеризували цього суперника? Чим він може бути небезпечним?

- Це бойовита команда, багато змінилося, адже вони були нашими конкурентами по Першій Лізі, але зараз команда кардинально інша. Вийшовши до Прем’єр-Ліги, вони провели чимало трансферів, багато нових гравців. Якщо порівняти ЛНЗ у Першій Лізі та в УПЛ, то це абсолютно різні команди. У будь-якому випадку, ми з повагою ставимося до будь-якого суперника, відтак кожна гра для нас знакова, ми намагаємося налаштовуватися максимально бойовито. ЛНЗ - добротна команда, є свої плюси та мінуси. Ми це бачимо, але ми хлопцям говоримо, щоб були максимально зконцентрованими.

Пресслужба Української Прем’єр-Ліги