Новини
29ЛЮТ
УПЛ, "Повернись Живим" та 1+1 media запускають проєкт "Ліга аеророзвідки 3.0"

 

Українська Прем’єр-Ліга, 1+1 media та фонд «Повернись живим» запускають проєкт «Ліга аеророзвідки 3.0». Ціль — зібрати 48 000 000 гривень на 16 спеціально обладнаних мобільних пунктів управління БпАК — безпілотних авіаційних комплексів. 

Ці пересувні пункти управління будуть універсальними для різних типів розвідувальних БпАКів. З переобладнаних бусів аеророзвідники зможуть управляти, до прикладу, «ШАРКами» та «Лелеками-100», які від точки зльоту можуть розвідувати, передавати цілі та коригувати вогонь артилерії, HIMARS та Storm Shadow на глибину до 60 км. 

«“Повернись живим” — це фонд з чи не найбільшою довірою в Україні, який є справжнім символом надійності та обороноздатності. Для УПЛ велика честь доєднатися до проєктів фонду та залучити українських футбольних вболівальників до такої важливої допомоги війську. Маємо надію, що цей збір буде успішним і ми зможемо долучитись до оснащення операторів “ШАРКів” та “Лелек-100” топовими пунктами управління для нищення ворога. Ми залучимо абсолютно всі свої ресурси для якнайшвидшого досягнення мети», — Євген Дикий, в.о. Президента Української Прем’єр-Ліги

Збір коштів відбуватиметься в межах показу всіх футбольних матчів Української Прем’єр-Ліги (УПЛ), які триватимуть до 25 травня 2024 року. Матчі транслюватимуть телеканали UPL.TV, 2+2, УНІАН, а також спортивний Digital-проєкт 1+1 media — FootballHub. Зробити свій донат небайдужі вболівальники та всі охочі зможуть до, під час і після матчів через спеціальну сторінку фонду, що доступна за цим посиланням

 «”Лізі Аеророзвідці 3.0” бути! Як ви знаєте, ми провели два успішні сезони цього проєкту, підсиливши підрозділи аеророзвідки необхідним і зібравши понад 32 000 000 грн. Проте наша боротьба продовжується, тож ми повинні консолідовувати все більше і більше зусиль задля допомоги нашим військовим. Цього разу до збору також будуть залучені всі 16 футбольних клубів Української Прем’єр-Ліги, вболівальники яких зможуть допомогти швидше досягнути мети», — керівник департамменту Digital-проєктів 1+1 media Данило Щестюк

У фонді «Повернись живим» зазначають, що придбані автівки матимуть зручні робочі місця, потрібне живлення, обладнання для організації зв’язку, клімат-контроль, необхідний для роботи зовнішніх пілотів та «заліза», а також спеціальні місця для перевезення БПаКів і всю необхідну техніку для управління ними. До того ж командні пункти з «Ліги аеророзвідки 3.0» будуть обладнані на базі нових і повнопривідних автомобілів типу бус, які за будь-яких умов зможуть доставляти екіпажі у райони виконання завдань і, за потреби, швидко змінювати місце дислокації.

«Передані військовим раніше за проєктом «Ліга аеророзвідки» мобільні пункти керування БпАК вже встигли добре себе зарекомендувати. Підрозділи, які ведуть розвідку, виявляють ворожі цілі та корегують вогонь, потребують більше таких спеціально обладнаних автівок. Оператори БпЛА працюють багато годин поспіль на морозі та в спеку, вдень і вночі. І комфортні робочі місця суттєво покращують їхню ефективність, а надійність цього транспорту дає більшу безпеку», — говорить заступник директора Фонду «Повернись живим» Олег Карпенко.

На спеціальній сторінці, доступній тут, усі охочі можуть робити благодійні грошові внески від імені футбольного клуба, який найбільше підтримують, або ж донатити на загальний рахунок, таким чином вболіваючи за всіх.