Новини
18ВЕР
Експерти визначили найкращого тренера, найкращого гравця та символічну збірну 6-го туру

Умови воєнного часу дозволили провести повний тур в сезоні-2024/25, і Українська Прем’єр-Ліга, як і раніше, разом з ведучими, експертами, коментаторами УПЛ ТБ та представниками провідних спортивних ЗМІ України визначила символічну збірну 6-го туру Чемпіонату УПЛ, а також найкращого гравця та найкращого тренера 6-го туру.

В опитуванні від УПЛ ТБ взяли участь Віталій Волочай, Максим Гіленко, Володимир Звєров, Руслан Костишин, Олександр Костюк, Мирослав Небесник, Віталій Похвала, Максим Фещук, Владислав Шалота Олег Шелаєв та Дмитро Шпірко.

Від журналістів голосували Ілля Береза (Football.ua), Дмитро Ватрас та Олександр Сажко (в тандемі від «Трибуни»), Іван Вербицький («Український тиждень»), Сергій Дрига («Спортарена»), Юрій Остроумов (Sport.ua), Андрій Павлечко (NV), Олександр Попов («Динамо» від Шурика»), Ігор Семйон (Ua-football), Сергій Ситник («Футбум»), Михайло Смоловий («Та То Таке»), Андрій Твердохліб («Чемпіон»), Михайло Юхименко («Футбол 24»), Євген Ясенов («Террикон»). Плюс колективну думку висловили представники видань «Пресинг» та «Футбольний клуб».

Найкращим тренером 6-го туру було визнано Маріно Пушича, який на чолі «Шахтаря» здобув дуже переконливу перемогу над «Карпатами» (5:2), а найкращим гравцем 6-го туру назвали героя матчу у Львові — автора хет-трику Артема Бондаренка («Шахтар»).

Півзахисник гірників здобув свою особисту перемогу без зайвих проблем, його включили до своїх анкет усі 26 наших експертів (23 з них — під №1). До топ-5 гравців також увійшли Олександр Назаренко («Полісся»), Олександр Пшеничнюк («Чорноморець»), Віталій Буяльський («Динамо») та Георгій Судаков («Шахтар»), а до топ-3 тренерів пробилися Сергій Шищенко («Оболонь») та Олександр Шовковський («Динамо»).

Загалом експерти назвали 29 футболістів та 10 тренерів на звання героїв 6-го туру, а також 62 кандидати до символічної збірної. Тому, окрім 11 футболістів умовного стартового складу, ми добавили також умовний резерв символічної збірної туру: ЄРМАКОВ (Олександрія), ПАХОЛЮК (Колос), ГРИСЬО (Оболонь), ТИМЧИК (Динамо), ДЖОРДАН (Зоря), ВІВЧАРЕНКО (Динамо), ПШЕНИЧНЮК (Чорноморець), ГУЦУЛЯК (Динамо), КАБАЄВ (Динамо), МОМО (ЛНЗ), ГАЙДУЧИК (Верес).