Новини
18ВЕР
Комітет з етики та чесної гри УАФ проводить планові освітні лекції

Із метою підвищення обізнаності гравців, тренерів та персоналу основних і молодіжних команд щодо принципів чесної гри Комітет з етики та чесної гри УАФ у сезоні-2024/25 проводить планові освітні лекції для національних збірних, а також клубів Української Премʼєр-Ліги VBET та Професіональної футбольної ліги України.

Уже було проведено лекції для двох клубів УПЛ — «Карпати» та «Рух», трьох команд ПФЛ («Куликів-Білка», «Скала 1911» та «Рух-2»), збірної України U-17, дівочих збірних України WU-17 та WU-18.

Ці заходи сприяють розвитку культури чесності у футболі та забезпечують краще розуміння важливості дотримання Кодексу з етики та чесної гри. Під час них було наведено приклади резонансних випадків неетичної поведінки у футболі та того, які наслідки вони мають. Також ішлося про випадки договірних матчів, що призводять до дискваліфікації клубів, гравців та арбітрів і втрати довіри вболівальників.

У межах заходів також було представлено чат-бот Fair Play Assistant, в якому всі особи, пов’язані з футболом, можуть повідомляти про можливі порушення кодексу, а також ознайомитися із законодавством України, що регулює боротьбу з впливом (маніпулюванням) на результати спортивних змагань. Цей інструмент стане корисним ресурсом для гравців і клубів, сприяючи підвищенню рівня обізнаності та дотриманню етичних норм у спорті.

Фото пресслужби УАФ.