Новини
14ЖОВ
Збірна України на гол чехів у першому таймі відповіла своїм голом після перерви

Емоційним, але нічийним вийшов матч у польському Вроцлаві, де збірна України в 4-му турі Ліги націй УЄФА приймала збірну Чехії. І розпочався він не дуже вдало для підопічних Сергія Реброва. Спочатку вони не реалізували якісну нагоду відкрити рахунок після атаки лівим флангом та прострілу Михайла Мудрика, а потім в одному епізоді втратили через травму Олексія Гуцуляка (зіткнувся головою із суперником і знепритомнів) і пропустили м’яч у свої ворота.

Відігратися вдалося на початку другого тайму після забігання до чужої штрафної правого захисника Юхима Коноплі, у боротьбі з яким захисник чехів підіграв собі рукою — 11-метровий штрафний удар.

Пенальті реалізував Артем Довбик — це його 4-й гол за збірну України у 2024 році і 11-й загалом. В списку бомбардирів національної команди вихованець черкаського футболу наздогнав Євгена Селезньова, з яким вони наразі ділять 9—10 місця. Найближча ціль Довбика — Сергій Назаренко (12 голів за збірну), далі — Олег Гусєв та Віктор Циганков (по 13).

Але питання подальшого просування Довбика в рейтингу топ-бомбардирів збірної вирішиться не раніше листопада, коли відбудуться вирішальні ігри ЛН-2025. Підопічні Сергія Реброва можуть навіть виграти свою групу B1, але для цього потрібно перемагати Грузію в Батумі (16 листопада) та Албанію в Тірані (19 листопада) і сподіватися на очкові втрати Чехії у паралельних матчах з албанцями та грузинами.

Хоча перемагати Україні у листопаді потрібно в будь-якому випадку, оскільки невдачі можуть відправити нас до Дивізіону C — вперше в історії виступів в ЛН.

Україна — Чехія — 1:1

Голи: Довбик (53, пенальті) — Черв (18).

Україна: Трубін — Конопля (Тимчик, 80), Забарний, Таловєров, Матвієнко — Степаненко (Калюжний, 64) — Гуцуляк (Зубков, 22), Шапаренко (Криськів, 64), Судаков, Мудрик — Довбик (Яремчук, 80).

Фото пресслужби УАФ.