Новини
22ЖОВ
Дмитро Різник зберіг надію для «Шахтаря» у Лондоні до останніх хвилин матчу

У матчі проти віце-чемпіона Англії двох останніх сезонів, який наразі посідає третє місце в турнірній таблиці АПЛ, «Шахтар» цілком міг розраховувати і на нічию — особливо зважаючи на свої гострі випади наприкінці зустрічі. Але реалізувати їх не вдалося, і команда Маріно Пушича поступилася «Арсеналу» на його полі. Це друга поразка донецького клубу в трьох матчах основної фази Ліги Чемпіонів (за однієї нічиєї), а лондонці, натомість, набрали сім очок з дев’яти можливих і не пропустили жодного м’яча.

З іншого боку, якби не самовіддані дії Дмитра Різника протягом більшої частини гри, про інтригу останніх хвилин мови б не було. Він рятував команду після ударів футболістів «Арсеналу» з різних позицій, а на 77-й хвилині відбив пенальті, який пішов виконувати Леандро Троссар.

Так, в пасив Різнику занесли автогол, але насправді м’яч після удару Габріеля Мартінеллі та легенького рикошету вдарився у стійку воріт, потім — у воротаря гірників, а далі закотився за лінію.

Наступний матч основної фази ЛЧ «Шахтар» проведе у Гельзенкірхені на номінально домашній арені проти швейцарського «Янг Бойз» (6 листопада).

«Арсенал» (Англія) — «Шахтар» (Україна) — 1:0

Гол: Різник (29, автогол).

«Шахтар»: Різник — Конопля, Бондар, Матвієнко, Педро Енріке — Бондаренко (Марлон, 87), Криськів, Судаков — Зубков (Педріньйо, 64), Егіналдо (Траоре, 84) — Сікан (Кевін, 64).

Фото пресслужби ФК «Шахтар».