Новини
22ЛИС
Нова сторінка історії «Олімпіка»

Донецький клуб здійснив ребрендинг емблеми

Змінивши герб, «Олімпік» започатковує цілу серію коригувань, що входить до загального процесу ребрендингу всього клубу. В прес-релізі, підготовленому з цього приводу, читаємо:

«Влітку футбольний клуб «Олімпік» прийняв рішення провести ребрендинг і через 17 років оновити емблему. Цей кропіткий процес трохи затягнувся, але сьогодні ми раді представити вам, дорогі вболівальники, нову візитну картку нашого клубу.

Ми оголосили конкурс на новий логотип, за підсумками якого отримали масу всіляких ідей і варіантів, і вибрали сім найкращих робіт. У наших соціальних мережах кожен уболівальник міг висловити свою думку щодо того чи іншого варіанту. Переможцем виявився Дмитро Штрайс, чия робота набрала найбільше голосів серед уболівальників і була затверджена керівництвом клубу.

Головним елементом нової емблеми «Олімпіка» є троянди. Ці квіти безпосередньо пов'язують клуб із рідним містом, яке в 1970 році ЮНЕСКО було назване «містом мільйона троянд». Емблема розроблена в класичному стилі, на щиті з геральдичної стрічкою. Як правило, такий підхід притаманний англійським клубам, а англійці привезли в Донецьк футбол.

Виконана емблема в синіх і блакитних кольорах. Від колишньої емблеми залишаються вертикальні смуги, як данина поваги історії клубу. У середній частині емблеми розташована назва клубу, з якої, немов із землі, проростають стебла троянд. Вони символізують розвиток молодих гравців, клубну академію, яка прагне вгору…

Відзначимо, що нову емблему «Олімпік» буде використовувати з нового сезону 2019/20. Зміна логотипу клубу – один із сюрпризів для уболівальників. Попереду ще багато роботи й приємних змін!»

Отже, вітаємо ФК «Олімпік» із приємною подією! Новий логотип донецького клубу відповідає сучасним тенденціям спортивного дизайну і є одним із найкращих у футболі України!