Новини
07ЛЮТ
Дмитро Шастал: Погода в Туреччині не виправдала очікувань

Нападник «Олександрії» коментує деякі аспекти стартового етапу зимової підготовки

— Дмитре, Ваша команда завершила перший тренувальний збір у Туреччині. Кидається у вічі, що два стартові матчі були програні, після цього два — виграні. Тут є якась тенденція?

— У принципі, так відбувається з усіма: приїхали, якийсь час тривав втягувальний період, отримали фізичні навантаження плюс треба було зігратися. Ми ж грали з командами, які вже до того тренувалися на зборах і мали контрольні матчі. Коли зігралися — пішли перемоги.

— Цього року в Малій Азії видалася не в усьому сприятлива погода. Скільки разів доводилося переносити спаринги?

— Якщо чесно, справді: погода не виправдала очікувань. Причому ми жили в Аланії, де все було більш-менш, а, наприклад, в Анталії стихія просто вирувала! Українські клуби їдуть до Туреччини, бо «втікають» від нашої зими, а тут так вийшло… Із «Ботевом» перервався матч, бо йшов великий град, а між «Аркою» та «Вардаром» один спаринг взагалі не відбувся.

— В останньому спарингу з македонським «Вардаром» Ви вийшли у старті разом із Максимом Задеракою. Хто на якій позиції грав і взагалі — чи пробував тренерський штаб відкоригувати Ваше амплуа?

— У тому конкретному матчі я грав на лівому фланзі, Максим на правому. Для мене в цьому немає чогось нового, можу зіграти на обох флангах, центральним форвардом і відтягнутим.

— Взимку «Олександрію» залишив основний центрбек Валерій Бондаренко. Чи відповідає дійсності інформація, що на його місці награвали опорного півзахисника Дмитра Гречишкіна?

— Не відповідає: Дмитро грав або в опорній зоні, або на правому крилі. Щодо центру захисту: наші тренери пробували всіх футболістів, які можуть тут зіграти: Владислава Бабогло, Дениса Дедечка й інших. Пробуємо, шукаємо оптимальний варіант.

— Про поповнення: Ваш клуб підписав Валерія Лучкевича, проте лишень у формі оренди й на півроку. При тому, що, як можна зробити висновок із наявної інформації, екс-гравець «Дніпра» непогано проявив себе в Туреччині.

— Я, мабуть, остання людина в нашому клубі, в кого можна дізнатися таку інформацію… Валерій справді добре проявив себе, тим паче він може по всьому правому флангу зіграти. Повторюся: наші наставники випробовують різні варіанти.

— Друга частина сезону відкриється для «Олександрії» грою з «Шахтарем». Зрозуміло, що до 25 лютого два з половиною тижні, та все ж наближення офіційних матчів має відчуватися…

— Такі думки з’являться вже на других зборах у Туреччині. Й то десь наприкінці. Сьогодні думаємо про інше — підготовку…