Новини
14БЕР
Ігор Яворський: Сума п’яти факторів…

Представник експертної ради УПЛ ділиться очікуваннями від матчу «Динамо» — «Челсі»

Чого варто очікувати від зустрічі на НСК?

— Мінімальної перемоги киян. Більшої самовіддачі наших футболістів. Кращої гри в обороні.

У Лондоні ми майже не переходили середину поля…

— Думаю, то специфіка тактики, заснованої на контратаках. На мою думку, в повторному матчі «Динамо» треба змінити саму структуру гри. Одна з причин — глядачі не дадуть киянам відсидітися в обороні. Так, можна вийти на поле з наміром досягти нічиєї. Проте чи прийдуть після такого люди на стадіон?

У першому поєдинку Вербича замінив Буяльський…

— …Те, що це невдалий експеримент, підтвердили, по-перше, матч із «Арсеналом-Києвом», де на цьому місці грав Сідклей, по-друге, сам Хацкевич, який сказав, що саме бразилець вийде сьогодні в основі. Вважаю, цей фланговий футболіст — вдале придбання: він щоматчу старається, є активним.

Наставник лондонців назвав «катастрофою» стан газону НСК…

— Це на руку динамівцям — в Україні наприкінці зими — на початку весни майже всі поля у стані, що бажає бути кращим. Тобто кияни так чи інакше адаптувалися до цього. В Англії газони поля ідеальні — я там був на багатьох стадіонах, знаю, що кажу.

Багато вітчизняних уболівальників сподіваються на резервний склад «Челсі»…

— Марні очікування. В тому плані, що навіть коли вийде не основний склад, нам легше не буде. Навпаки — резервісти ще більше старатимуться… Завдяки чому «Динамо» зможе перемогти? Завдяки сумі п’яти факторів: організація гри — самовіддача — реалізація моментів — підтримка стадіону — везіння.