Новини
15ТРА
Андрій Домбровський: До тренувань треба ставитися так само, як до офіційних матчів

Центрхав «Арсеналу-Києва» коментує індивідуальні показники, позицію на полі й турнірну таблицю

— Андрію, Ви один із небагатьох футболістів нинішнього складу «канонірів», хто був основним при всіх трьох наставниках за сезон. Як спромагаєтеся доводити свою потрібність різним тренерам?

— Просто стараюся працювати. Професійно ставитися до справи. Думаю, звідси виходить усе, в т.ч. довіра тренерських штабів.

— За часів В’ячеслава Грозного Ви часто грали в якості плеймейкера, навесні ми вже остаточно звикли, що Ви опорник. Де грати зручніше?

— Я би не сказав, що В’ячеслав Вікторович часто використовував мене висунутим центральним півзахисником — так було в деяких матчах… Взагалі для мене оптимальне амплуа якраз опорного хава: наприклад, дуже подобається відбирати м’ячі.

— У матчі з «Чорноморцем» Ви показали вражаючі індивідуальні цифри. Наприклад, 41 точна передача зі сумарних 42-х. Коефіцієнт точності — 98%. Фантастика!

— Це, повторюся, йде від ставлення до навчально-тренувального процесу. Я переконаний: до тренувань треба ставитися так само, як до офіційних матчів. Тоді на полі все буде виходити… Єдине уточнення: все-таки в мене більшість пасів не є загострюючими, от якби тут коефіцієнт точності становив 98%!

— Іще показники системи InStat: вісім переможних єдиноборств із 11-ти. Для опорника — «саме те». Але все-таки це захоплюючі цифри — наприклад, із огляду на Ваші габарити.

— Й тут має бути поправка: я майже не веду боротьбу на «другому поверсі» (зріст не дає змогу), тобто вгорі виграних єдиноборств у мене немає… А так вісім виграних із 11-ти — непогано.

— Остання цифра: в недільному поєдинку Ви п’ять разів намагалися зробити перехоплення й щоразу — вдало. Як навчилися цьому? Андрій Мостовий із «Десни» розповів учора, що їхній наставник якраз робить акцент на цьому.

— У нас так само. Більше того — це логічно: вдале, вчасно зроблене перехоплення означає можливість організувати точну атаку; загалом — на полі найперше треба грати головою, тобто думати. Треба вміти передбачати дії суперника.

— Найцікавіше — й деякою мірою, болюче — запитання: чому Ви досі не відкрили лік своїх забитих м’ячів в УПЛ?

— Не сказав би, що думаю над цим, тим паче я ж опорник, у мене інші завдання, але справді — хочу нарешті забити. Скажу банально: головне, щоб у команди результат був.

— Якщо наступного туру «Арсенал-Київ» здолає «Ворсклу», то, за певних умов, зможе вперше за багато турів залишити зону вильоту!

— Ми не дивимось у турніру таблицю, чесне слово. Просто знаємо, що зобов’язані брати максимум очок. А вже наприкінці сезону побачимо, наскільки це допомогло.