Новини
08ЛИП
Іван Сондей: Виступаючи в «Олімпіку», здобув досвід

Уже екс-півзахисник донецького клубу розповідає про радикальні зміни в його кар’єрі, що трапилися за останні дні

— Іване, у Вашій кар’єрі починається новий етап. Як розцінюєте попередній?

— Дуже позитивно. Я провів у «Олімпіку» два роки, для мене це перша команда УПЛ. Виступаючи тут, здобув великий досвід. Особливо вдячний тренерському штабу, який запросив мене в клуб, і я перейшов із Першої ліги в УПЛ. Також вдячний іншим тренерським штабам, керівництву, персоналу, партнерам.

— Чи є вже якісь конкретні варіанти працевлаштування?

— Є пропозиція, проте поки не маю на руках контракту, нічого не говоритиму.

— Це клуб УПЛ чи, згідно з деякими чутками, Першої ліги?

— Не можу розкривати таких деталей.

— Із огляду на все, давайте поговоримо «на загальну тему» — літні тренувальні збори. У принципі Ваш варіант — футболіст починає збір в одному клубі, завершуючи в другому — доволі розповсюджений. Погоджуєтеся?

— Є різні варіанти. Нормальний — такий, як у мені: це коли гравцеві на початку підготовки кажуть, аби підшуковував інший клуб. А ненормальний, коли сезон ось-ось почнеться, а футболістові кажуть, що він не потрібен. У моєму випадку все було добре: ми поговорили з Президентом клубу й вирішили припинити співпрацю за згодою сторін.

— Кожна українська команда по-різному планує міжсезонну виучку. Наприклад, місце зборів: чи грає велику роль — саме влітку — те, в Україні чи за кордоном готується команда?

— Влітку це не має принципового значення, оскільки тоді у нас багато хороших баз із якісними полями. Тоді все сприяє повноцінній підготовці. Зима — інша справа: цієї пори треба їхати в тепліші краї.

— Іще про різні підходи: деякі команди («Десна», «Олександрія») провели по п’ять спарингів, «Олімпік» — один. Чи має це принципове значення?

— У кожного тренера своє бачення підготовки. Може бути, що ті колективи, які поки зіграли мало, наженуть своє до 30 липня. Не забувайте: фактично період літньої підготовки лише стартував, висновки робити зарано.

— У Вас, виходить, настав другий період літньої відпустки. Цього разу, можна сказати, не зовсім запланованої…

— Зразу після завершення сезону я поїхав додому, де провів усю відпустку. Зараз перебуваю тут же. Воно ж як: гірське повітря дуже відрізняється від київського!