Новини
13СЕР
Огляд матчів 3-го туру Чемпіонату U-21

Як і у чемпіонаті УПЛ, окрасою звітного туру молодіжної першості стало протистояння «Динамо» й «Шахтаря»

Кияни й тут програли, хоча навіть вели у рахунку. З-поміж інших результатів, звісно, ж виокремлюємо звитягу «Десни»: вона на чужому полі здолала амбіційний «Дніпро-1», при цьому сама не пропустила.

«ВОРСКЛА» «ЛЬВІВ» 6:0 (протокол матчу)

Розпочалося ж все із погрому «Львова». Капітан гостей Роман Білий разом із партнерами по захисту не впорався із капітаном полтавців Артемом Білим і той до 50-ї хвилини оформив покер. Недарма ж в останніх матчах чемпіонату УПЛ Віталій Косовський вносить цього 19-річного півзахисника до заявки першої команди на матчі. Добивали гостей Денис Галата та Олег Лига.

«ДИНАМО» «ШАХТАР» 1:2 (протокол матчу)

Чемпіон провалив перше у новому сезоні випробування головним конкурентом. Хоча господарям і щастило у першому таймі, гірники Артем Бондаренко й Андрій Борячук били по стійкам і повз ворота із дуже вигідних позицій. А по перерві Даниїл Сухоручко ще й вивів киян уперед. Та фарт скінчився, донеччани таки забили свої голи: простріл Кирила Меліченка зрізав у власні ворота динамівець Даніл Скорко, а прострілом Андрія Борячука на 87-й вдало скористався все той же Артем Бондаренко.

«КАРПАТИ» «МАРІУПОЛЬ» 4:0 (протокол матчу)

Програвши обидва стартові поєдинки грандам «Динамо» й «Шахтарю», карпатці взялися й перемагати. Під гарячу руку потрапив «Маріуполь», насамперед, йому дісталося від футболістів, які влітку прийшли до «Карпат» з метою допомагати першій команді: дубль зробив орендований динамівець Артем Козак, ще один гол, дебютний, забив білорус Кірил Кіриленка, що вийшов на заміну. Три голи «Карпати» забили після 78-ї хвилини. А поклав початок погрому ще в першому таймі Віталій Сільченко.

«КОЛОС» «ЗОРЯ» 1:2 (протокол матчу)

Досвідчені луганці збили ейфорію новачка, котрий дебютував в еліті з перемоги у першому турі над «Маріуполем» (4:1). Цього разу ковалівці, навіть підсилені Євгенієм Смирним (через дискваліфікацію у чемпіонаті УПЛ) та дуже досвідченим Олександром Поздєєвим, не змогли впоратися з хлопцями Володимира Микитина, які, за словами тренера, виявили справжній чоловічий характер. В першому таймі «Зоря» забила двічі (Єгор Шалфєєв та Семен Вовченко), по перерві «Колос» спромігся на один м’яч (Олексій Федоров).

«ДНІПРО-1» «ДЕСНА» 0:3 (протокол матчу)

Виявляється, аби здобути першу перемогу, «Десні» треба було поїхати з Чернігова. Не дуже вдало завершивши попередні два домашні матчі (лише нічия), на виїзді вони нарешті проявили свої здібності. Перемога тим більш цінна, що команді вже не допомагали гравці із першої команди: всі голи забивали саме дублери — Максим Воронін, Едуард Галстян та Микита Попинака. А господарі навіть пенальті не реалізували за рахунку 0:1 — Іван Литвиненко.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)