Новини
07ЖОВ
Володимир Шаран – найкращий тренер 10-го туру Favbet Ліги

Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу аналізує підсумки чергового туру української Favbet Ліги сезону 2019/20

Ледве не місяць ФК «Олександрія» перебуває у стані максимального навантаження – команда від 14 вересня провела сім матчів чемпіонату, кубка та Ліги Європи, постаравшись грамотно розподілити сили та не втратити в результаті. Як наслідок, вона йде четвертою в чемпіонаті, продовжує виступи в кубку, а на тижні здобула перше очко в груповому турнірі єврокубка.

Тож наш сьогоднішній лауреат у Favbet Лізі – головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран. Його підопічні здобули перемогу над «Карпатами» (2:1), завершивши насичений ігровий цикл важливою перемогою.

1. Номінальний результат команди – 5

(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

По-перше, господарів мотивувала турнірна відповідальність – конкуренти виграли, переслідувачі не програли, не можна було втрачати очки, щоб не похитнутися в групі лідерів. По-друге, Шаран грав за «Карпати» та тренував колись цю команду, мала місце особиста мотивація та принциповість взаємин. По-третє, львів’яни перебувають не в кращому турнірному положенні, але мають достатній кадровий потенціал, щоб створити проблеми навіть лідерам.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4

(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Через перебір карток господарям не міг допомогти провідний центрхав Банада, а у гостей в лазареті перебував форвард Гуцуляк. При цьому олександрійці на фоні втоми та переїзду за маршрутом Олександрія – Львів – Олександрія мали ще й проводити ротацію, щоб зберегти свіжість.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5

(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

ФК «Олександрія» ефективно використала свій кадровий підбір, суттєво освіживши склад без втрати боєздатності. Відразу шість перестановок провів Володимир Шаран: фулбека Пашаєва змінив Стецьков (із переведенням Мірошниченка зліва направо), замість Банади в опорній зоні з’явився ветеран Запорожан, Ковальця в центрі поля замінив Довгий, Лучкевича на місці флангового півзахисника – Шастал, Третякова – Задерака.  

4. Тренерська майстерність – 4

(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

При базовій схемі 4-3-2-1 відзначаємо, що трійка центральних півзахисників Запорожан-Довгий-Гречишкін наповнювала середину поля, а коли на другий тайм треба було додати швидкості, одного із центрхавів замінив вінгер Третяков, таким чином змістивши акценти на фінальній третині поля. А пізніше вийшов і ще один форвард Безбородько, який змінив флангового півзахисника Задераку. Саме додаткові сили в атаці допомогли господарям здобути перемогу, переломивши хід гри.

5. Накопичувальний критерій – 5

(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

У чемпіонаті олександрійці не програють з літа (5 турів – 4 перемоги та 1 нічия, м’ячі 8:2), загалом у всіх турнірах – 5 матчів із середини вересня (3 перемоги та 2 нічиї, м’ячі 7:3). Успішність на всіх фронтах – приємна обставина для команди, адже виступ у трьох турнірах одночасно буде випробуванням на клас, міцність і глибину складу.

Лауреат 10-го ігрового дня в номінації «Тренер туру» Favbet Ліги:

Володимир Шаран (ФК «Олександрія»)

Середній бал - 4,6

http://uafc.org.ua/trenerskyj-rakurs-volodymyr-sharan-najkrashhyj-trener-10-go-turu-favbet-ligy/