Новини
21ЖОВ
Огляд матчів 9-го туру Чемпіонату U-19

Панування «Олександрії» на чолі таблиці, здобуте завдяки більшій кількості проведених матчів (звісно, переможних), завершилося

Після баталій 9-го туру її обігнали аж двоє: «Шахтар» тепер перший, «Ворскла» — друга. «Олександрія» після поразки з мінімальним рахунком від «Динамо» поки тримається третьою, але кияни вже на відстані двох очок, а на горизонті вже замайоріли прапори «Карпат», які за втраченими очками також кращі за команду Юрія Гури.

«Десна» — «Металург» — 1:6 (протокол матчу)

У турі сталося два матчі з сімома забитими м’ячами, в одному з них було розгромлено аутсайдера — «Десну». Запоріжці набили чотири голи ще у першому таймі (Даніл Приймаченко, Микита Лапко, Тимур Кораблін та Віталій Варяник), надавши після перерви шанси резервістам. І одна із п’яти замін спрацювала на 200 відсотків: 17-річний півзахисник Валентин Кузьмович зробив дубль.

Набравши сім очок (дві перемоги в трьох останніх матчах, причому обидві з великим рахунком), Металург піднявся на восьме місце й очолив другу групу команд, яка відстає від першої сімки на шість очок. А «Десна» залишається на самому дні турнірної таблиці, програвши всі дев’ять матчів. Цікаво, що з шести голів чернігівців чотири на рахунку Вадима Ветохи, який забив і «Металургу».

«Львів» — «Шахтар» — 1:2 (протокол матчу)

А першу сімку команд в турнірній таблиці закриває «Львів», який в останніх трьох зустрічах набрав лише одне очко. Щоправда, з тодішнім лідером — «Олександрією» (3:3). Галичани чинили гідний спротив і «Шахтарю», навіть зрівняли рахунок після результативного удару Олександра Сименка на 15-й хвилині зусиллями капітана Артема Вовкуна, та гол Михайла Рудавського у роздягальню їм аж занадто зіпсував настрій.

Могли господарі пропустити й більше, та кіпер Дмитро Малоїд потягнув пенальті від Георгія Судакова на початку другого тайму, й виручив ще у кількох епізодах. Футболісти Андреса Карраско виграли восьмий матч з восьми, але тільки зараз вискочили на верхівку турнірної таблиці.

«Волинь» — «Ворскла» — 1:3 (протокол матчу)

Забивши у двох стартових турах по два рази, 18-річний нападник «Ворскли» Данило Кравчук у наступних шести матчах відзначився лише двічі. А ось у Луцьку розгулявся, влучно завершив три атаки партнерів, за що заробив хвалу від тренера Олександра Чижова. Тепер на рахунку Кравчука — дев’ять голів.

Також керманич «Ворскли» відзначив воротаря збірної України Павла Ісенка, який, пропустивши від невгамовного Миколи Кухаревича (кращий бомбардир «Волині» наколотив вже сім голів), кілька разів врятував полтавців від вірних голів.

Волиняни програли третій матч з чотирьох останніх, а полтавчани, навпаки, здобули четверту перемогу поспіль і за додатковими показниками випередили «Олександрію», набравши ті ж 23 очки (у «Шахтаря» — 24). В 11-му турі (базовий день — 1 листопада) «Ворскла» і «Олександрія» проведуть особисту зустріч.

«Динамо» — «Олександрія» — 1:0 (протокол матчу)

Данило Кравчук («Ворскла») із дев’ятьма голами піднявся на третє місце у списку бомбардирів, Абдулла Абдуллаєв («Шахтар») не забив «Львову» й лишився першим (12 голів). Забив, але не наздогнав форварда гірників Владислав Ванат: лише завдяки його точному удару з пенальті, який він сам і заробив в середині другого тайму, динамівці подужали «Олександрію». У Ваната — 11 голів.

Влучити у ворота з гри чемпіони так і не змогли, але зуміли покращити собі настрій після поразки у минулому турі від «Ворскли» (0:1). У «Олександрії» перестав забивати Ян Каранга, перший гол якого шість (!) разів в сезоні був символом перемоги. Як наслідок, в трьох останніх матчах підопічні Юрія Гури набрали лише чотири очки.

«Колос» — «Карпати» — 2:5 (протокол матчу)

У другому надрезультативному поєдинку туру львів’яни не без допомоги й самих ковалівців святкували успіх, довівши свою переможну серію до шести матчів. Всі п’ять голів забили різні гравці, причому третій — «Колос» у власні ворота. У львів’ян відзначилися Вадим Мердєєв, Юрій Тлумак, Богдан Козак та 16-річний Максим Хлань, який нещодавно зловживав індивідуальними діями у складі юнацької збірної України.

Слабкою втіхою для «Колоса» є сьомий гол його 17-річного форварда Станіслава Коваля (окрім нього, забив ще й Дмитро Бороденко), адже команда Владислава Савчука програла сьомий матч з восьми. В трьох останніх ковалівці забивають по два м’ячі, але цього не вистачає навіть для нічиєї.

«Маріуполь» — «Дніпро-1» — 1:1 (протокол матчу)

У ці вихідні в рамках чемпіонатів УПЛ всі команди «Дніпра-1» грали на виїзді з «Маріуполем». Розпочали, й, зважаючи на результати інших одноклубників, непогано, юніори: після пропущеного вже на 8-й хвилині голу (Микита Козицький з гострого кута поцілив у дев’ятку), дніпряни перехопили ініціативу, багато й небезпечно атакували. Але гості забили в контратаці: джокер Богдан Гора втік сам на сам із голкіпером і переграв того.

Нічия навряд чи порадувала господарів, які ніяк не можуть виграти, хоча чемпіонат добігає екватору — три нічиї та шість поразок. Та й взагалі із результативністю у хлопців Сергія Грибанова не дуже: в шести останніх зустрічах — лише три голи. На цьому тлі «Дніпро-1», який в попередньому матчі здобув першу перемогу в сезоні, виглядає краще. Не тільки за кількістю набраних очок (6:3), але й за кількістю забитих м’ячів: шість — в чотирьох останніх іграх.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)