Новини
03ГРУ
Огляд матчів 16-го туру Чемпіонату U-21

Недовго панував «Шахтар» у молодіжній першості: програв дербі Донецької області, його відразу ж наздогнала «Ворскла»…

…і випередила за додатковими показниками, хоча й зіграла лише унічию з «Колосом», а за втраченими очками лідером стало «Динамо», яке даний тур пропускало.

«Зоря» — «Карпати» — 2:1 (протокол матчу)

Луганцям теж довелося відвойовувати свою п’яту позицію: в цьому конкретному матчі — від зазіхань «левів», що йшли шостими й відставали на чотири очка. Ті чинили спротив, після класної передачі білоруса Кірила Кіриленки Максим Гірний навіть зрівняв рахунок (швидкий гол на рахунку луганця Даниїла Алефіренка), та Владислав Борисенко ще у першому таймі забив переможний м’яч.

Розрив між суперниками в турнірній таблиці збільшився до семи очок, а міг скоротитися (у випадку перемоги «Карпат») до одного. Футболісти «Зорі» в шести останніх матчах набрали 16 очок з 18-ти можливих, а в цілому за сезон на рахунку підопічних Володимира Микитіна — 22. А от гравці Любомира Вовчука в чотирьох зустрічах поспіль — без перемог (лише одна нічия).

«Ворскла» — «Колос» — 3:3 (протокол матчу)

Полтавці по-господарськи забили вже на 5-й хвилині зусиллями Дениса Тарадуди, однак ще у першому таймі ковалівці вийшли вперед, а на 69-й повели 3:1 (голи Станіслава Сорокіна, Олександра Бондаренка та Іллі Коваленка з пенальті. Лише вдруге (та вперше за 13 матчів) «Колос» зумів забити за один матч більше двох голів. На жаль для гостей, перевагу вони не втримали, востаннє пропустили вже на 90-й з пенальті від Артема Білого. Другий м’яч у «Ворскли» забив Йохана Мкомола за 11 хвилин до завершення гри.

Полтавська команда, напевно, розраховувала на більше, адже приймала суперника, який набрав лише три очки за сім попередніх матчів. Тим не менш, підопічні Олега Краснопьорова, хоча і перервали серію з трьох перемог, взяли одне очко і випередили «Шахтар» в турнірній таблиці за додатковими показниками. Головний снайпер полтавців Білий — другий в суперечці бомбардирів (вісім голів), а лідирує, до речі, Сорокін з «Колоса» (дев’ять).

«Львів» — «Дніпро-1» — 1:1 (протокол матчу)

До шести матчів без перемог довів свою невдалу серію «Львів», щоправда, цього разу не програв, як у попередніх п’яти турах, а виборов нічию. На 9-й хвилині канадський легіонер дніпрян Араміс Кузін вивів гостей уперед, відігралися ж леви аж на 90+3-й, після подачі кутового на добиванні вдало зіграв Роман Білий.

Львів’яни забили лише третій м’яч за шість матчів. У дніпрян показники результативності трохи кращі (п’ять голів), але це перше очко команди після циклу з шести поразок поспіль. Нагадаємо, що новачок чемпіонату U-21 посідає останню сходинку в турнірній таблиці.

«Десна» — «Олександрія» — 2:1 (протокол матчу)

Гості на правах сильнішого (вони посідають четверте місце у таблиці) відкрили рахунок вже на другій хвилині, та чернігівці тримали удар. І ще до перерви забили двічі: Ілля Шевцов заробив і реалізував пенальті, а на 31-й Євгеній Белич влучно завершив потужну атаку господарів з двома відбитими Дмитром Рудиком ударами Дениса Демяненка.

«Десна» вийшла на чисте шосте місце, вигравши три матчі з п’яти останніх, і відірвалася від «Карпат». А «Олександрія», яка здобула лише одну перемогу в чотирьох останніх зустрічах, поступово збільшує відставання від трійки лідерів. І до команди Олександра Ломка поступово наближається «Зоря».

«Маріуполь» —  «Шахтар» — 1:0 (протокол матчу)

Головна сенсація туру сталася в Маріуполі. Витримавши навалу гостей, азовці відповіли на 19-й хвилині: Іван Кошкош з лінії штрафного поцілив у нижній кут. На 71-й Кошкош отримав другу жовту, й партнерам довелося відбиватися у меншості. Та Артем Поспєлов таки не пропустив після небезпечних атак Кирила Меліченка, Богдана В’юнника та Кліма Приходька.

Команда Олексія Гетьмана виборола лише третю перемогу в сезоні. А гірникам останнім часом результат дається не дуже просто. В матчі з «Олександрією» (3:1) два голи забили на 72-й та 82-й хвилинах, в матчі з «Карпатами» (3:2) переможний гол — на 78-й, потім була гра з «Динамо» (1:1), а після неї надважка перемога над «Львовом» (2:0, м’ячі забивались на 88-й та 92-й хвилинах). А от у Маріуполі взагалі не вистачило часу бодай на один результативний удар.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)