Новини
03ГРУ
Огляд матчів 14-го туру Чемпіонату U-19

Лідер першості «Шахтар» звітний тур пропускав, тож у конкурентів із «Динамо» був шанс обійти гірників, хай і за рахунок більшої кількості матчів

І кияни зробили це, хоча й вирвали перемогу у «Зорі», граючи вдесятьох. Вдалося змістити конкурента й «Ворсклі»: завдяки перемозі над «Дніпром-1» вона вибила з трійки «Волинь», до якої підбираються вже «Карпати». Не можна оминути увагою й перший очковий здобуток «Десни». Це справді подія.

«Волинь» — «Металург» — 3:2 (протокол матчу)

Цей поєдинок було зіграно ще два тижні тому, тоді завдяки дублю Миколи Кухаревича й голу Владислава Кристіна лучани здобули вольову перемогу. Й вискочили на третє місце у таблиці. А Кухаревич, до речі, вийшов на третє місце у гонці бомбардирів із 11 голами.

«Ворскла» — «Дніпро-1» — 2:0 (протокол матчу)

Та вже перший матч, що відбувся у заплановані строки туру, вплинув на турнірну долю «Волині». Юніори «Ворскли» спокійно обіграли дніпрян, черговий, вже 11-й гол забив Данило Кравчук, й витіснив з трійки кращих снайперів Кухаревича. А полтавська команда виштовхала на четверту сходинку «Волинь».

«Львів» — «Десна» — 1:1 (протокол матчу)

Господарі поплатилися за недооцінку суперника, що й не дивно, адже до цього матчу «Десна» очок не набирала взагалі й упевнено йшла на останньому місці в турнірці. Команди обмінялися голами після штрафних ударів: у гостей на добиванні відзначився Артем Пискун, господарі зрівняли аж у другому таймі, Борис Крушинський головою вдало спіймав навіс.

«Олександрія» — «Карпати» — 0:4 (протокол матчу)

Несподівано великою поразкою завершила виступи у першій частині чемпіонату «Олександрія». В останньому домашньому матчі року вона мала вбивчі моменти, та львів’ян виручив їхній кіпер Валентин Горох. А потім забивали вже тільки гості, при цьому 18-річний півзахисник Богдан Козак відзначився дублем, ще по голу записали на свій рахунок Назар Сущак та Владислав Мудрик.

«Колос» — «Маріуполь» — 1:0 (протокол матчу)

У другому турі поспіль перемагає ковалівська команда, і це її перші вікторії у поточному турнірі. Дана звитяга цінніша тим, що сталася у двобої зі ще одним невдахою: «Колос» у таблиці передостанній, а «Маріуполь» — третій з кінця. Єдиний гол з пенальті забив Станіслав Коваль, у нього вже дев’ять влучних ударів.

«Динамо» — «Зоря» — 1:0 (протокол матчу)

Після надважкої гри в Салоніках в Юнацькій лізі УЄФА, де ПАОК вигравав 2:0 і ледь не відігрався за сумою двох матчів (в Києві виграли господарі — 3:0), але в компенсований час підопічні Ігоря Костюка двома голами вирвали нічию, «Динамо» потрібно було будь-якою ціною вигравати у «Зорі».

Завдання ускладнило вилучення Артема Шулянського наприкінці першого тайму. Але в середині другого Владислав Ванат приніс перемогу господарям. Це його 16-й гол, він наздогнав у бомбардирській гонці Абдуллу Абдуллаєва з «Шахтаря», який до цього лідирував одноосібно.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)