Новини
09ГРУ
Огляд матчів 15-го туру Чемпіонату U-19

Як і годиться, із різним настроєм завершували учасники першу частину юніорського чемпіонату

«Динамо» таки вирвалося на перше місце. Хоча й «Шахтар» не відстав, і зимуватиме тіньовим лідером. «Карпати» перед ним не встояли, дещо несподівано програла у Запоріжжі «Ворскла», хоча й залишилася третьою. Варто враховувати, що два матчі з шести було зіграно раніше — у вересні та у жовтні.

«Дніпро-1» — «Олександрія» — 0:3 (протокол матчу)

Матчі туру почали гратися ще у вересні, потужна тоді «Олександрія» з фірмовим голом Яна Каранги на початку зустрічі розправилася із дніпрянами (ще по голу забили Максим Коноваленко та Даніїл Овчаренко) і йшла у трійці. Та згодом команда Юрія Гури зсунулася аж на шосте місце (25 очок), хоча до зони призерів — лише кілька перемог. А дніпряни — на 11-й сходинці (9).

«Зоря» —  «Волинь» — 0:1 (протокол матчу)

Одним із тих конкурентів, що й виштовхали «Олександрію» із чільної п’ятірки, стала «Волинь». Спочатку вона увірвалася навіть до трійки, але потім була акуратно посунута «Ворсклою» на четверту сходинку. Перемогу ж над «Зорею» лучанам приніс влучний удар кращого снайпера Миколи Кухаревича: наразі має 11 голів і третє місце у списку бомбардирів чемпіонату. У «Зорі» — 9-е місце.

«Металург» — «Ворскла» — 1:0 (протокол матчу)

Три гола в останніх чотирьох матчах забив за «Металург» Микита Лапко, і в цих поєдинках запоріжці набрали шість очок. Здобутки фартового страйкера допомогли запоріжцям посунути із сьомого місця «Львів», що довго очолював другу половину таблиці.

А от полтавчани, які не програвали в трьох матчах до цього, збільшили відставання від тандему лідерів. У «Ворскли» — 30 очок (14 матчів), у «Шахтаря» — 36 (13), у «Динамо» — 37 (14).

«Десна» — «Динамо» — 0:6 (протокол матчу)

Владислав Ванат наче відчував, що Абдулла Абдуллаєв із «Шахтаря» заб’є «Карпатам», тож разом із партнерами влаштував «Десні» погром, оформивши власний хет-трик. Відтепер на рахунку динамівського нападника 19 голів і він лідер снайперських перегонів. Додамо, що гостьовий матч кияни грали на своєму полі: у манежі своєї бази у Віті-Литовській. Ще три голи записали на свій рахунок Дмитро Єфіменко, Владислав Велетень та Вікентій Волошин.

Чернігівці в минулому турі вперше в цьому чемпіонаті не програли, але це був епізод. Після 14-ти турів «Десна» має 62 пропущених м’яча. А команда Ігоря Костюка збільшила переможну серію в чемпіонаті України — до чотирьох зустрічей.

«Маріуполь» — «Львів» — 6:0 (протокол матчу)

Львів’яни провалили фініш, набравши у чотирьох матчах лише одне очко — та й та нічия була з головним аутсайдером — «Десною» (1:1). Остання поразка стала найболючішою, утім, варто зазначити, що пропускати гості стали тільки у другому таймі, а у першому залишилися у меншості після вилучення Володимира Матусевича.

У команди Сергія Грибанова хет-трик на рахунку нападника Володимира Пелипака, по голу забили Микита Козицький, Мирослав Трофимюк та Родіон Плакса. До цього маріупольці лише одного разу в нинішньому чемпіонаті забили більше двох м’ячів за гру — ще на старті із «Колосом» (3:3). А з великим рахунком взагалі не вигравали. Та й перемога ця — лише друга, але допомогла піднятися на 10-е місце в таблиці.

«Карпати» — «Шахтар» — 1:2 (протокол матчу)

Галичанам фатально не вдалися останні секунди кожного з таймів. У першому перед самісінькою перервою Абдулла Абдуллаєв після подачі Олександра Сименка головою відкрив рахунок голам у матчі. Наприкінці матчу Ярослав Карабін, що вийшов на заміну, заробив і сам забив пенальті. Та знов у компенсовані хвилини забив Абдуллаєв, цього разу з пенальті: окрім 11-метрового за порушення проти Дениса Світюхи захисник «Карпат» Артем Данилюк отримав ще й другу жовту.

Після серії з семи перемог у «Карпат» розпочалася серія невдач: одна перемога та три поразки в п’яти матчах. Натомість гірники виграли чотири останні зустрічі.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)