Новини
29СІЧ
Став відомий матч УПЛ, на якому вперше буде застосовано VAR

У грудні Виконком Української асоціації футболу створив комісію з визначення матчів УПЛ, на яких буде задіяна система VAR.

До складу цієї комісії ввійшли перший віце-президент УАФ Олег Протасов, голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі та виконавчий директор УПЛ Євген Дикий.

«Після того як «Динамо» й «Ворскла» узгодили між собою, що їхня зустріч у 19-му турі відбудеться не 23 лютого, як планувалося спочатку, а 22-го, можна говорити про те, що саме цей матч стане першим, історичним поєдинком УПЛ, на якому буде застосовано систему VAR, — сказав Олег Протасов у коментарі офіційному сайту УАФ. — Як відомо, Українська асоціація футболу повністю профінансувала впровадження системи VAR в Україні, але поки що в нас є можливість використовувати її тільки в одному поєдинку в ігровий день. До слова, 23-го числа VAR буде задіяна вже на матчі «Шахтар» — «Десна». У будь-якому випадку, можна говорити, що ініціативу президента УАФ Андрія Павелка щодо впровадження VAR реалізовано, український футбол крокує в ногу із часом».