Новини
23БЕР
Віталій Буяльський: «Чемпіонат потрібно обов'язково дограти»

Півзахисник «Динамо» розповів, як проводить час на карантині, та поділився думками щодо подальшої боротьби в чемпіонаті

— В Україні карантин, в Favbet Лізі пауза. Чим займаєтеся в цей час, як підтримуєте форму, чи спілкуєтеся з колегами по команді?

— Перебуваю вдома, проводжу час із сім'єю, також із тренером працюю індивідуально. Поруч із будинком є ​​невеличкий майданчик, там і займаюся. У кожного є індивідуальна програма, яку ми виконуємо в міру своїх можливостей — так день і проходить.

З хлопцями зв'язок підтримую постійно, спілкуємося через смс і месенджери. Також спілкуюся з лікарями та персоналом клубу. А ось особисто намагаюся контактувати з людьми якомога менше.

— Віталію, попри ситуацію в світі з коронавірусом, в сусідній Білорусі вирішили розпочати чемпіонат. Розуміємо, що таке рішення ухвалюють не гравці, але все, наскільки раціональним воно було на ваш погляд?

— Мені складно судити, оскільки я перебуваю не в Білорусі. У них є свої керівники, які вирішують такі питання. Ми не знаємо, яка у них епідеміологічна ситуація, можливо, вона дозволяє проводити футбольні матчі. Це вирішується в індивідуальному порядку для кожної країни.

У нас ухвалили інше рішення: зупинити чемпіонат — так само, як і в усьому світі, значить, напевно, це правильно, оскільки здоров'я важливіше за футбол, роботу і розваги.

— Зараз розглядається кілька сценаріїв можливого продовження чемпіонату після карантину, якщо він не затягнеться до літа. Але при цьому можливий і варіант, що можуть ухвалити рішення про фіксацію результатів станом на 23 тур...

— Вважаю, чемпіонат потрібно обов'язково дограти. Оскільки, на рік перенесли Євро 2020, тож часу для цього буде вдосталь. Тоді кожен клуб зможе з чистою і спокійною душею йти у відпустку і готуватися до наступного сезону. Дограти необхідно, нехай навіть у стислі терміни, проводячи по два матчі на тиждень.

В Англії так грають — і все нормально, нічого страшного в цьому немає. Ми не граємо в єврокубках, тому перельотів по Європі не буде, словом, ніяких проблем. Ще раз підкреслю, що догравати потрібно в будь-якому випадку, інакше і той, хто виграє, не відчуватиме смак перемоги, і той, хто виявиться в зоні вильоту, будуть вважати це несправедливим, оскільки грати залишилося ще багато матчів.

— Зараз є багато часу, щоб проаналізувати ситуацію в чемпіонаті і можливо зробити якісь проміжні висновки. Третє місце явно не відповідає амбіціям такої команди як «Динамо» Київ. Чого не вистачило, щоб займати впевнене хоча б друге місце?

— На мій погляд, це просто збіг обставин, а клуб, футболісти і тренерський штаб виявилися заручниками ситуації. Але, думаю, найближчим часом все налагодиться, адже на третє місце ми потрапили випадково — це всі прекрасно бачили.

У деяких іграх нам не щастило, в деяких — VAR спрацював не на нашу користь. Коли цієї системи не було, наші голи не зараховували, говорили, мовляв, ось введуть VAR — буде все нормально. Тепер ввели — і у нас по кілька вилучень в кожному матчі не зрозуміло, за що. Це неправильно, потрібно розрізняти ігрові моменти, коли можна давати грати, незалежно від того, за інерцією нога пішла чи ні. Якщо першим дотиком зіграв у м'яч — потрібно продовжувати грати. А у нас трактують такі моменти, як ризик нанесення травми. Хочеться запитати: так що, гравцеві потрібно було прибирати ногу, щоб нам гол забили? Що б він потім тренеру сказав?

Згадайте момент в матчі «Ліверпуль» — «Наполі», коли ван Дейк завдав травми гравцеві суперника, якого в результаті замінили, а ван Дейку навіть попередження не показали, оскільки він першим дотиком зіграв в м'яч і лише потім за інерцією — в ногу. А у нас це вилучення. Так що повторюся: наше третє місце — це збіг обставин. Упевнений, час все розставить на свої місця.

Фото прес-служби ФК «Динамо».