Новини
25БЕР
Олександр Бондаренко: «Чекаємо з нетерпінням, коли зможемо зіграти на нашому новому стадіоні»

Нападник ковалівців розповів, як проводить карантин, та поділився думками щодо першого сезону команди у Favbet Лізі

— В Україні, як і майже у всіх інших країнах футбол пішов на карантин. Як проводите цей час? Вдається підтримувати свою фізичну форму?

— Так, зараз з'явилася можливість приділяти увагу сім'ї. Моєму синові нещодавно виповнився рік. Він потроху починає знайомитися зі світом. Ось нещодавно вперше побачив сніг. З дружиною намагаємося особливо не виходити на вулицю, тільки в рідкісних випадках. Звичайно тренуюся. Потрібно підтримувати форму, щоб будь-якої миті бути готовим до чемпіонату, хоча не зрозуміло коли відновляться ігри і тренування.

Біля мого будинку є Голосіївський ліс, у мене вже давно там протоптана стежка, там я і тренуюся. В основному це крос та вправи з гумою.

— Отримували індивідуальні завдання від тренерського штабу?

— Звичайно. Наш тренер з фізичної підготовки Костянтин Владленич розписав нам програму тренувань, так що нудьгувати не доводиться

— «Колос» свої домашні матчі цього сезону проводить у Києві. Як вам атмосфера на «Оболонь-Арені»?

— «Оболонь-Арена» для мене знайомий стадіон. Я грав в цій команді раніше. Атмосфера там чудова, особливо, коли приходить багато глядачів подивитися на грандів українського футболу. Я вважаю так набагато краще для самих футболістів, ніж будуть сидіти окремі купки на великих аренах. Там є всі умови для комфортного проведення матчів.

— У своєму першому сезоні в УПЛ «Колос» фінішував у першій шістці. І це успіх, як для новачка, який проводив матчі не на своєму рідному стадіоні. Коли вже побачимо команду в Ковалівці?

— Ми всією командою чекаємо з нетерпінням, коли зможемо вже зіграти на нашому новому стадіоні. Там чудова аура, все своє, рідне. І всі важливі матчі були виграні саме в Ковалівці. Чемпіонство в другій лізі — перемога над «Буковиною» і вихід в УПЛ — перемога над «Чорноморцем»!

На скільки мені відомо, урочисте відкриття мало б відбутися наприкінці травня, але у зв'язку з пандемією терміни, я гадаю, зміняться. Хочеться, щоб вся ця ситуація вже нарешті вирішилась і ми всі змогли повернутися до нормального життя, а на відкриття прийшло якомога більше людей!

— Як в цілому оціните нинішній сезон УПЛ?

— Хочеться подякувати за підтримку нашим уболівальникам. Вони дійсно здивували, підтримували нас завжди і не важливо в якому місті ми граємо, підганяють нас вперед, і за це їм респект. Це завжди надихає і мотивує.

Щодо чемпіонату, то рівень трохи знизився в порівнянні з 5-10 років до того. Зараз дають більше можливості молодим футболістам, вихованцям клубів. Раніш такого не було. Потрібно було довго працювати і добре попітніти, щоб потрапити в заявку на матч.

Хочеться, щоб відвідуваність футбольних матчів зросла в наший країні. Що б люди приходили на стадіони і підтримували свої улюблені команди, а не сиділи перед телевізорами. Тому, що ми в першу чергу граємо для них.

Фото прес-служби ФК «Колос».