Новини
25СЕР
Сергій Болбат: «Хотілося б, щоб «Шахтар» став номер один за кількістю завойованих трофеїв»

Півзахисник «гірників» поділився думками щодо чергового надприниципового протистояння з київським «Динамо»

— Сергію, «Шахтар» достроково і впевнено виграв Favbet Лігу. Легкою або, навпаки, складною була боротьба за перше місце п’єдесталу?

— У багатьох може виникнути враження, що нам це чемпіонство далося легко. Насправді ж, це зовсім не так. Про це вже неодноразово говори Луїш Каштру, що перемогу в чемпіонаті нам ніхто не дарував.

Ми виконали величезний обсяг роботи. Був момент, коли відрив від другого місця був ще не таким великим і в нас були складні лобові матчі, перемоги в яких потім і вирішили долю чемпіонату. Повірте, було не легко. Багато сил і нервів віддали для цієї перемоги і про все це не потрібно забувати.

Після такої турнірної боротьби ми звичайно раді, що достроково стали чемпіонами з солідним відривом.

— Кінцівка чемпіонату загнала всі команди в жорсткі рамки. Після двомісячної паузи колективам довелося заново налагоджувати ігрові зв'язки, як в чемпіонаті, так і в єврокубках. Наскільки незвичним був такий графік?

— Спочатку, звісно, було незвично. Але всі ми професіонали й досить швидко адаптувалася до такого ритму. Всі були в рівних умовах, не тільки у нас в чемпіонаті, а й в усьому світі. Тож грали і складали свої плани виходячи з ситуації, яка склалася.

— Наскільки незвично було грати без глядачів?

— Поєдинки без глядачів втрачають свій смак. Немає тієї по справжньому футбольної атмосфери на полі. Грати з уболівальниками і без — це зовсім різні ігри. Тому хотілося б, щоб якомога швидше ситуація стабілізувалася й глядачі повернулися на стадіони. Для нас це дуже важливо, адже ми граємо саме для них.

— Наскільки важливим для Вас є матч проти «Динамо»?

— Особисто для мене це принциповий матч з принциповим суперником. До того ж, це буде гра за трофей. Тут навіть нема чого думати, мотивація зашкалює. Мета — виграти кубок і порадувати уболівальників, показавши при цьому гарний футбол. Я думаю, що у нас це вийде. Для цього ми докладемо максимум зусиль.

— Той факт, що після перемоги Ви зможете обійти «Динамо» за кількістю завойованих трофеїв, додає Вам мотивації?

— Звичайно, хотілося б, щоб «Шахтар» швидше став номер один за кількістю завойованих трофеїв. Оскільки два попередніх Суперкубки нам не вдалося виграти, ми будемо надмотивовані на цю гру і сподіваюся, що для нас все складеться найкращим чином.

Фото прес-служби ФК «Шахтар».