Новини
16ВЕР
Відбулася чергова зустріч Робочої групи щодо створення УПЛ ТВ

У середу, 16 вересня, на НСК «Олімпійський» відбулася чергова зустріч Робочої групи Української Прем’єр-Ліги щодо створення УПЛ ТВ

На зустрічі були присутні: представники клубів УПЛ та співробітники УПЛ, а також запрошені медіа-експерти.

Під час чергового засідання відбулось обговорення питань співпраці з вітчизняними та закордонними (міжнародними) учасниками медіа-ринку, аналіз глядацької аудиторії України, існуючої ситуації та перспективи подальшого розвитку телевізійного ринку, продакшину та наповнення контенту УПЛ ТВ.

За результатами обговорення питань, учасники зустрічі підтримали ідею необхідності залучення провідних міжнародних компаній у якості консультантів з питань створення УПЛ ТВ, продакшину та реалізації продукту. Крім кого, всі погодились з необхідністю власного продакшину УПЛ ТВ та подальшого поглибленого вивчення даного питання, зокрема щодо необхідності проведення відповідного тендеру із залучення виробників телевізійного продукту.

Беручи до уваги перспективи розвитку телевізійного ринку, зокрема прогнозу щодо потенційного зростання глядацької аудиторії платних платформ, учасники зустрічі наголосили на тому, що вартість медіа-прав УПЛ має буди збільшена відповідно.

Зокрема, виконавчий директор УПЛ Євген Дикий зазначив: «За оцінками експертів у 2022 році очікується збільшення ринку платного телебачення до 6 мільярдів гривень, що вдвічі більше, ніж 2019 року, коли УПЛ вперше провела тендер з реалізації медіа-прав Ліги. Це безпосередньо позначиться й на збільшенні вартості телевізійних прав УПЛ. І вже під час проведення наступного тендеру, ми очікуємо збільшення їх вартості вдвічі.

Також під час засідання Робочої групи особливу вагу приділили й важливості виробництва власного продакшину, і це має бути одним із ключових питань, до розгляду якого планується залучення у тому числі й провідних міжнародних партнерів та експертів».

В цілому нарада пройшла в конструктивному руслі, були визначені подальші цілі та завдання. Клуби УПЛ погоджуються з перспективністю розвитку проекту власного телевізійного каналу та беруть активні участь в роботі із створення УПЛ ТВ.

Проведення наступної зустрічі Робочої групи попередньо заплановано у Львові.