Новини
22ВЕР
Огляд матчів 3-го туру Чемпіонату U-19

У юніорському чемпіонаті відбулося відразу кілька знакових подій

Дебютні перемоги здобули «Інгулець» і «Минай», а ось третій новачок — «Рух» — свій перший матч програв. Програв гучно — 2:5, а «Колос» після цієї перемоги очолив турнірну таблицю, випередивши «Динамо» за різницею забитих та пропущених м’ячів. Загалом, команди у цьому турі чергували результативні матчі зі скупими на голи. Відзначимо також, що не втратив жодного очка ще й «Дніпро-1», але дніпряни зіграли на матч менше.

«Дніпро-1» — «Маріуполь» — 3:2

Напрочуд драматичними видалися кінцівки кожного з таймів. У компенсовані до першого хвилини азовці зрівняли рахунок, а наприкінці матчу у кожній з команд вилучили по одному гравцю. Дніпряни вели з комфортним рахунком 3:1, але за словами свого тренера Віктора Бицюри, у другій половині другого тайму змішені були більше відбиватися. Вдалося, хоча й пропустили.

«Олександрія» — «Ворскла» — 0:0

Маючи у складах таких вправних атакерів, як Антон Богдан (у господарів) та Леон Гладковський (дубль у минулому турі), команди так і не змогли забити. Майстерно діяли воротарі —Денис Ферт і Кіріл Фісюн.

«Динамо» — «Львів» — 1:0

Добре попрацював і кіпер «Львова» Максим Серватяк. І був би героєм, якби не новачок «Динамо» Юрій Тлумак: на 90-й хвилині після контратаки й пасу Кіріла Попова лівою ногою в дотик переграв чужого воротаря. Відзначимо, що до Києва 18-річний хавбек юнацької збірної України і син екс-тренера «Волині» переїхав улітку саме зі Львова, з «Карпат».

«Інгулець» — «Десна» — 2:0

У битві аутсайдерів виграв новачок, хоча у першому таймі забити взагалі нікому не вдалося. Та по перерві підопічні Ігоря Хоменка влучили у чужі ворота двічі (Нікіта Кабаченко та Ілля Цуркан), «Десна» ж, схоже, так і не змогла влітку вирішити всі проблеми, які заважали їй у минулому сезоні (нагадаємо, нуль перемог, одна нічия, 15 поразок).

«Рух» — «Колос» — 2:5

Програючи вже на 15-й хвилині 0:2, господарі зуміли до 27-ї хвилини вирівняти ситуацію. Та в той день буквально в ударі були два гравці ковалівців — 17-річний Дмитро Сахно і на рік старший Антон Салабай. Перший забив тричі, у другого —дубль.

«Рух» під керівництвом знаного спеціаліста по роботі з юнаками Віталія Пономарьова дебютує з гучної поразки. А «Колос» виходить у лідери. В лідери вийшов і Сахно — в нього чотири голи, більше в цьому чемпіонаті України U-19 не забивав ніхто.

«Зоря» — «Шахтар» — 0:1

Образливої домашньої поразки зазнали юніори «Зорі»: з гри гірники забити не змогли, єдиний гол провели з пенальті, коли луганчани порушили правила проти Крістіана Бако. А в другому таймі господарі помилилися ще раз: Злат Златьєвотримав другу жовту картку й залишив команду у меншості.

«Олімпік» — «Минай» — 1:2

Програвши у минулому турі домашній матч «Олександрії», минайці у цьому вже реабілітувалися й виграли на виїзді. Господарі зрівняли рахунок ще у першому таймі з пенальті, однак у другому пропустили ще раз і врятуватися вже не змогли.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК "Шахтар".