Новини
04ЖОВ
Герой туру: Сергій Гринь («Олімпік»)

Форвард-півзахисник «Олімпіка» взяв участь у обох голах у ворота «Ворскли»: перший забив сам, другий розпочав пасом

 

— Сергію, одне результативне влучення та участь у ще одному, вирішальному — цього достатньо, аби вважати себе героєм 10 ігрового дня Ліги Парі-Матч?

— Я про себе так не думаю — ні раніше, ні тепер. У нас уся команда — молодці: виграли в сильного опонента, конкурента в таблиці, та ще й на виїзді. Головна заслуга як у перемозі, так і в моїх голах — посильна участь усіх партнерів.

— Як тоді оцінюєте свої дії у Полтаві? Зовні це виглядало так: перший тайм провели активно, у другому тимчасово розчинилися — здалося, Кобахідзе почав «з’їдати» вас із Танчиком, але фінальний акорд вийшов чудовий.

— Не мені про такі речі говорити — це однозначно. Тут запитання до тренера та його помічників. Я себе не можу оцінювати. Поставили на позицію форварда, попереднього разу був півзахисником, наступного матчу знову можуть статися зміни, але для мене важливо грати — будь-де, ближче до атаки.

— Статистика свідчить, що зустріч із «Ворсклою» мала звершуватися нічиєю: майже в усіх показниках — володінні м’ячем, ударах по воротах, стандартах — у вас із полтавцями рівність.

— Ну, так то статистика, а футбол — щось інше. Можна 30 разів бити по воротах, не забити жодного разу й програти. А можна двічі потрапити в стулку й стільки ж разів забити. Тому не знаю, наскільки матч здавався нічийним для глядачів. Ми забили двічі, полтавці — одного разу, значить, «Олімпік» заслужено виграв.

— Основна небезпека від команди Сачка йшла через стандарти, тим паче у «Ворскли» багато фактурних гравців. Єдиний гол ви пропустили якраз після кутового. Проте в усіх інших випадках виходили зі становища. Який «рецепт» успішного протистояння вищій за зростом команді?

— «Рецепту», як такого, немає. Все, що можна зробити, — не порушувати правила, тобто не давати противникові бити кутові та штрафні. Ще важливо підготуватися до цього: наш наставник приділив особливу увагу тому, як полтавці розігрують стандарти… Якщо чесно, дуже непросто з ними було в цьому плані.

— Що скажете про сумарні 12 карток у поєдинку? Не забагато?

— Гра така вийшла — жорстка. Було багато порушень, фолів, зірваних атак — причому як із нашого, так і з їхнього боку. Повторюся: це футбол: можна провести сезон взагалі без попереджень, а можна за одну хвилину на червону «заробити». Багато залежить від конкретного ігрового моменту: треба фолити — фолиш, а якщо можеш обійтися без порушення, але принести користь команді, — це показник класу.

— А як поясните нерівність результатів «Олімпіка» в поточному сезоні — від 3:0 над «Дніпром» до 0:4 над «Динамо»?

— Закономірності немає, треба розглядати кожен матч окремо. Із дніпрянами у нас вийшло забити швидкий м’яч, із киянами навпаки — у них вийшло. У другому випадку ще був додатковий фактор: пенальті у наші ворота, якого, вважаю, не було. Ось із таких нюансів складається кожна гра, зовсім не схожа на попередню… Є у нас нестабільність результатів, є. Я би її так пояснив: така в «Олімпіка» була команда у перших 10 поєдинках сезону.

— Чемпіонат узяв паузу на два тижні. Як їх заповните?

— Після зустрічі в Полтаві нам дали три вихідні. Коли вийдемо, тренери скажуть, який буде план підготовки. Знаю тільки про режим тренувань, про спаринги поки не чув.