Новини
15ЛЮТ
Огляд матчів 14-го туру Чемпіонату U-19

В один день із молодіжним чемпіонатом поновилася і юнацька першість країни

Тут також не трапилося жодної нічиєї, у деяких матчах голів забивалося більше, хоча середня результативність й була нижчою за дублерів.

«Минай» — «Львів» — 0:1 (протокол матчу)

«Приємно, звісно, розпочинати другу частину сезону з перемоги. Хлопці прислухалися до всіх настанов, виконали хороший об’єм роботи та здобули закономірні три очки. Можу тільки подякувати своїм підопічним за дії на полі. Могли, звичайно, вирішувати питання із забитим м’ячем ще у першому таймі, але постійно бракувало якихось останніх дотиків. На мою думку, коли забивали гол у першій половині гри, то офсайд підняли суперечливий. Втім, добре те, що добре закінчується», — зазначив наставник ПФК «Львів» U-19 Олег Колобич.

«Зоря» — «Десна» — 2:0 (протокол матчу)

Луганці не без проблем здолали команду, яка ще не здобувала перемог у поточному сезоні. На 35-й хвилині вони з пенальті влучили у стійку, відбили кілька небезпечних атак чернігівців і лише після 75-ї хвилини почали забивати. Відзначаємо дебютний гол за новий клуб 18-річного хавбека юнацької збірної Максима Хланя, якого взимку придбали в «Карпатах».

«Колос» — «Шахтар» — 1:2 (протокол матчу)

На засніженому полі «Княжої-Арени» у Щасливому ковалівці стримували атаки фаворита аж до початку другого тайму. Та все ж помилилися й були покарані 16-річним дебютантом «Шахтаря» U-19 хавбеком Кирилом Сігеєвим. Вже за рахунку 0:2 «Колос» скоротив відставання, проте відібрати очки у гірників не зумів.

«Динамо» — Олімпік» — 7:0 (протокол матчу)

Бенефісом 17-річного форварда Кіріла Попова завершився даний поєдинок. Забивши чотири голи у ворота аутсайдера, він став лідером бомбардирських перегонів, обійшовши свого одноклубника Ваната: у Кіріла вже 9 голів, у Владислава лишилося 6. Третім іде пенальтист «Шахтаря» Іван Лосенко (у нього теж 6 точних ударів). «Мета стати кращим бомбардиром чемпіонату є особисто у мене. Я — нападник, який повинен забивати більше всіх. Найголовніше, щоб м'яч був у сітці. А у всієї нашої команди стоїть мета — перемогти в першості», — наголосив після матчу Попов.

«Дніпро-1» — «Інгулець» — 5:0 (протокол матчу)

У гостей грали всі ті ж самі футболісти, що билися напередодні у поєдинку молодіжних команд. Сил не вистачило, пропустили вже на 3-й хвилині. Згодом Крістіан Свистун зробив дубль, а 17-річний кіпер Яків Кінарейкін залишив свої ворота сухими.

«Рух» — «Ворскла» — 2:0 (протокол матчу)

«Гра була складною. Наше протистояння з «Ворсклою» можна порівняти з іграми проти «Шахтаря» та «Динамо». У полтавчан дуже хороша команда. Десь на початку поєдинку нам пощастило. Дякую хлопцям, що вони все таки проявили характер і змогли переламати хід гри та в кінцевому результаті перемогли», — зауважив після поєдинку керманич «Руха» Віталій Пономарьов.

«Маріуполь» — «Олександрія» — 1:0 (протокол матчу)

Цим командам сніг не завадив, матч відбувся у спорткомплексі «Іллічівець», однак потішити результативністю суперники не змогли. Поєдинок міг би завершитися й нульовою нічиєю, якби через годину гри 18-річний Данило Дмитрієв не завдав прицільного удару. Це вже другий гол юного футболіста у 14-ти матчах поточного турніру.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Динамо».