Новини
05КВІ
Огляд матчів 20-го туру Чемпіонату U-19

На відміну від молодіжної першості, юніорська команда «Динамо» не дала «Шахтарю» нагоди наздогнати себе

Кияни здолали «Олександрію» і, як і раніше, на два очка випереджають гірників. Відзначаємо також гостьові перемоги «Інгульця» й «Олімпіка», петрівці вже навіть обійшли у таблиці «Дніпро-1».

«Дніпро-1» — «Львів» — 2:0 (протокол матчу)

«На жаль, у зустрічі з «Дніпром-1» знову проявилася наша давня хвороба — слабка реалізація. Не забили пенальті, не відзначились ще декілька разів у хороших епізодах з гри. Дуже хотіли перемогти, але забити так і не зуміли, — зазначив після матчу керманич «Львова» Олег Колобич. — Два пропущені голи — результат наших індивідуальних помилок. Загалом, я вважаю, протягом зустрічі все-таки невеликою перевагою володіли саме ми. Задоволений і ставленням хлопців, і тим, як вони рухалися, комбінували. Прикро за таких умов поступатися, але гра вже позаду».

«Рух» — «Зоря» — 2:0 (протокол матчу)

Луганці вперше програли у другій частині чемпіонату, забивши протягом трьох хвилин два автоголи. «Ми прекрасно розуміли перед грою, що матч буде важким. Юніори «Зорі» до нашого протистояння підходили з 8-матчевою переможною серією. Луганська команда перемогла у тому числі «Динамо» та «Шахтар». Відтак, ми налаштовували хлопців на цей поєдинок, — відзначив опісля тренер переможців Віталій Пономарьов. — Психологічно для гравців було дуже важливо, що вони забили два швидкі м’ячі на екваторі першого тайму. Ми готувалися до цієї гри. Провели кілька теоретичних занять, адже «Зоря» одна з небагатьох команд, яка грає ромбом. Практично всі команди в Україні грають за тактичними схемами 4-3-3 або 3-5-2. Завдяки характеру ми здобули перемогу. Після матчу подякував хлопцям за проявлені бійцівські якості. В другому таймі нам справді було важче, але наша команда дотерпіла».

«Десна» — «Олімпік» — 1:2 (протокол матчу)

Донеччани значно покращили своє турнірне становище: вигравши другий поспіль матч вони відірвалися від «Десни» вже на сім очок. Цікаво, що обидва останні поєдинки «олімпійці» зіграли саме з чернігівцями (один — перенесений з першого кола). Обидва виграли, а їхній півзахисник Іван Демиденко забив у цих матчах чотири гола.

«Минай» — «Колос» — 0:1 (протокол матчу)

Остання команда таблиці, хоч і мінімально, але все ж поступилася. Три очка гостям здобув Арзуман Мамедов, який забив уже через хвилину після виходу на заміну. Ці три очка дозволили ковалівцям перескочити з дев’ятого місця на шосте.

«Маріуполь» — «Інгулець» — 1:2 (протокол матчу)

Одна з несподіванок туру сталася в Маріуполі. Замість того, щоб обіграти петрівців і продовжити погоню за першою п’ятіркою, азовські юніори примудрилися програти вдома. Опинилися на дев’ятому місці, лише на очко випереджаючи свого кривдника. Підвів своїх нападник Сименко, який вже на 41-й хвилині заробив другу жовту картку. Навіть у меншості «Маріуполь» зрівняв рахунок, та у другому таймі пропустив ще й з пенальті.

«Олександрія» — «Динамо» — 1:2 (протокол матчу)

Відзначаємо дебютний гол за динамівців новачка Олега Власова, котрий не так давно перейшов із «Ворскли». «Олександрія готується на цьому полі, воно для неї рідне. Вони знають, як на ньому м'яч відскакує, — прокоментував перемогу тренер «Динамо» Ігор Костюк. — У першому таймі ми бачили перевагу суперника після того, як забили гол. Протягом хвилин 10-15-ти вони почали нас перегравати за рахунок того, що вони звикли до цього поля. Ми ж тренуємося на натуральному покритті. І хлопці не зовсім пристосувалися в першому таймі. У перерві ми змінили тактику, внесли корективи, і це дало свої результати: ми володіли перевагою, було багато подач у зону завершення. Ми вже третій матч поспіль граємо з командами, які не комбінують, а грають за рахунок довгих передач і підборів. Поки хлопці не можуть зрозуміти, що за такої тактики суперника потрібно перебудовуватися. Хоча ми про це на установках говоримо, розбираємо на теоріях. У перерві вносимо корективи, і тоді вже вони перебудовуються і грають. Але самі по ходу гри не можуть перебудуватися».

«Шахтар» — «Ворскла» — 2:0 (протокол матчу)

Тим часом, гірники не відстають, хоча перемога над полтавцями, які йшли у таблиці четвертими, далася не дуже й легко. У першому таймі гості стримували суперника, аж поки на 40-й хвилині не вилучився 17-річний хавбек Іван Нестеренко. По перерві «Шахтар» забив двічі, прикметно, що другий гол на рахунку 19-річного нападника Дениса Світюхи: він давно вже грає й забиває у чемпіонаті U-21, це ж його перший м’яч у поточній першості U-19.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото пресслужби СК «Дніпро-1» (Олег Козін).