Новини
12КВІ
Огляд матчів 21-го туру Чемпіонату U-19

У таблиці юніорської першості кардинальних змін після звітного туру не відбулося

«Динамо» з мінімальною перемогою продовжує лідирувати, так само скромно виграв і «Шахтар». Несподіванками можна назвати нічиї «Олександрії» й «Колоса»

«Десна» — «Олександрія» — 1:1 (протокол матчу)

Міні-сенсації почалися вже з першого матчу. Бойова команда Юрія Гури не змогла взяти у Чернігові три очка. Їй навіть довелося відіграватися, утім, зробили це гості досить швидко. А ось ще раз пробити Дмитра Сидоренка, який вже навіть потрапляв до заявки першої команди «Десни» на матч УПЛ, олександрійцям не вдалося.

«Маріуполь» — «Шахтар» — 0:1 (протокол матчу)

Як не старалися захисники й воротар азовців Жук, одну з атак гірників вони не стримали: у середині другого тайму Глущенко вдало відпасував, а Данило Гончарук забив. До речі, це перший гол (і перший матч) 18-річного нападника у поточному турнірі. Адже грає він уже за молодіжну команду гірників у чемпіонаті U-21 (там у нього 6 голів), і вже навіть потрапляв до заявки на матч УПЛ.

«Динамо» — «Дніпро-1» — 1:0 (протокол матчу)

Лише завдяки голу Велетня, що вийшов на заміну, киянам вдалося подужати непоступливих дніпрян (у першому колі була нульова нічия).

За словами тренера динамівців Ігоря Костюка, є проблеми в атаці —  Кіріл Попов, забивши 11 голів на початку другого кола, трішки задер носа, іншим хлопцям не завжди вистачає виконавської майстерності: «Це якість гри в завершальній стадії. Ми створили достатню кількість моментів, добре розкривали фланги, але подачі у фінальній стадії атак не несли навантаження для гравців, які були в зоні завершення. Ви бачили кінець: ми б'ємо по воротах — м'яч летить вище, пенальті не забили... Не йшов м'яч у ворота, скажімо так».

«Ворскла» — «Львів» — 2:0 (протокол матчу)

«Знову своє не забили, а натомість — пропустили, — підсумував керманич «Львова» Олег Колобич. — Наприкінці першого тайму, мабуть, зіграла банальна втрата концентрації. «Ворскла» своїми нагодами грамотно скористалася. Загалом, вважаю, гра була рівною. На мою думку, на таку поразку не заслуговували. Найбільш прикро через те, що наш лазарет продовжує збільшуватись. До кількох раніше травмованих гравців основи додався ще й Харко, якого вимушено довелося змінювати ще у першому таймі. Хлопці, які травмованих у цьому матчі заміняли, звісно, зіграли доволі добре. Тим не менш, такі часті кадрові пертурбації на результатах, безперечно, позначаються».

«Рух» — «Минай» — 2:0 (протокол матчу)

Автор першого гола Руслан Непейпієв так прокоментував важливу перемогу: «Важливо було першими забити, адже після цього нам стало легше грати. Загалом, гадаю, вдало провели цей матч. Грали краще за суперника. Завдяки індивідуальній майстерності наших гравців ми переважали «Минай». Під час мого забитого м’яча я перебував у позиції один в один з оборонцем. Розхитав його та пробив у дальній кут. На щастя, забив. Всі команди втрачають залікові бали, тому в нас ще є шанс поборотися за призові місця. В «Зорі» також була безпрограшна серія, але вона завершилась. Така ж ситуація була в нас. Будемо боротись до кінця».

«Зоря» — «Інгулець» — 3:1 (протокол матчу)

Петрівцям вдався перший тайм, вони не пропустили а їхній нападник Нікіта Кабаченко, що днями відсвяткував 18-річчя, забив. Та по перерві посипалися голи вже у їхні ворота. Спочатку гості забили самі собі, а другий, переможний м’яч провів Артем Лєгостаєв, котрий напередодні відзначився й у матчі молодіжних команд.

«Олімпік» — «Колос» — 1:1 (протокол матчу)

Ковалівці на правах фаворита відкрили рахунок, та на 74-й пропустили, а ще за десяток хвилин залишилися у меншості: Жозе Мартін, що вийшов на поле після перерви встиг заробити два попередження. Ця нічия відсунула «Колос» від чільної п’ятірки вже на чотири очка.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото пресслужби ФК «Динамо».