Новини
06ТРА
Огляд матчів 25-го туру Чемпіонату U-21

За тур до фінішу «Рух» закрив питання про володаря бронзових нагород: львів’янам потрібна була перемога, і вони її здобули, позбавивши переслідувачів останньої надії

Відзначимо й перемогу «Дніпра-1»: вона дозволила команді проштовхнутися до п’ятірки.

«Динамо» — «Маріуполь» — 2:1

На відміну від основної команди, молодіжка «Динамо» навіть у статусі чемпіона продовжує перемагати. Вікторію над приазовцями прокоментував тренер киян Сергій Шматоваленко: «У нас був хороший настрій на гру. Ми налаштовували хлопців, казали, що прохідного матчу не буде. Не знаю, можливо, хлопці в душі переживають з приводу ліквідації чемпіонату U-21, але ми стараємося, щоб вони не думали про це, а показували хорошу якісну гру. Так, у нас буває, що «привозимо» собі непотрібні голи, але стараємося працювати над цим, щоб хлопці менше помилялися».

«Дніпро-1» — «Зоря» — 4:2

Дніпряни ще не знали, що «Колос» програє свій матч, але «на всяк випадок» свій поєдинок виграли. Хоча гості чинили шалений спротив, двічі зрівнювали рахунок, та провалилися у другому таймі й за чотири хвилини пропустили двічі. Відзначаємо розкішний подарунок собі на день народження (4 травня виповнилося 19 років) півзахисника Данила Волинця: у нього дубль і асист.

«Ворскла» — «Десна» — 3:1

Вочевидь, господарі не очікували такої зухвалості від чернігівців, тому пропустивши гол, навіть програли перший тайм. Та у другому лідери Кожевніков та Гладковський довели клас команди-фаворита. Для Кожевнікова це вже восьмий гол у чемпіонаті, у Гладковського — третій, але є ще десяток у чемпіонаті U-19.

«Олександрія» — «Колос» — 4:1

Симпатична команда Олександра Ломка до останнього переслідувала третій «Рух», сподіваючись на «бронзу». Вже ведучи у рахунку 3:1 і маючи на одного гравця більше, олександрійці продовжували атакувати й забили останній гол аж на третій компенсованій хвилині. На жаль для них, медалі все ж таки дісталися львів’янам, «Олександрія» вже точно залишиться четвертою.

«Інгулець» — «Львів» — 1:3

Неабияке бажання до перемоги виявив і «Львів»: команді вже аж ніяк не потрібні очки, нижче (й вище) десятого місця вона не зрушить. А ось «Інгульцю» залікові пункти конче потрібні: команда не бажає фінішувати останньою. Петрівці зрівняли рахунок, але за три хвилини другого тайму пропустили ще двічі.

«Минай» — «Шахтар» — 0:1

Срібний «Шахтар» теж виграв свій поєдинок, хоча й не без проблем. «Було нелегко. Зробили деякі зміни в складі, випустивши тих, хто не так часто грав, — пояснив головний тренер гірників Фернандо Валенте. — Крім того, ми керуємося завданнями юнацької команди. Футбол — це про зв'язки, і виникають складнощі, коли вони пропадають. Але якщо говорити в загальному, то ми контролювали поєдинок і не дали суперникові створити шанси і відзначитися. Ми забили гол — це головне. Грали не зовсім так, як хотілося, але вичавили результат. Потрібно виграти останній матч, але в даний момент у нас дві команди. Основа нашої — ті, хто ще може виступати за юнацьку. Може, буде якась ротація, але багато що залежить від динаміки відновлення хлопців. Запасні футболісти заслуговують на свій шанс, тому, якщо буде можливість дати їм зіграти, проблеми не буде».

«Рух» — «Олімпік» — 4:1

Два з чотирьох голів забив 21-річний вихованець «Карпат» Володимир Рудюк, який так прокоментував своє й командне досягнення: «Сезон видався максимально нелегким. У психологічному плані, у тому числі. Не завжди вдавалось демонструвати хороші результати. Команду об’єднала одна ціль — здобути бронзові нагороди. Щось виходило, щось — ні, різні були на те причини. Перед грою були максимально налаштовані на перемогу. Грубо кажучи, це була гра за третє місце, всі це розуміли. З перших хвилин почали виконувати установку на гру. Звичайно, задоволений, що вдалось забити два м’ячі. Але це все заслуга команди. Дякую партнерам за те, що працюємо як єдине ціле. У грі з «Дніпром-1» на нас не буде тиснути результат. Ми вийдемо, щоб показати красиву гру, достойну того місця, яке ми зайняли у чемпіонаті».

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото пресслужби ФК «Рух».