Новини
23СЕР
Стартуємо!!!

23 серпня розпчався XXXII Чемпіонат України з футболу

23 серпня стартує новий сезон української Прем’єр-ліги з футболу. Минулий чемпіонат України було зупинено після початку повномасштабної війни, і тому старт нового сезону є символічним. УПЛ повертається всупереч численним перешкодам.

Поки наші воїни сміливо та самовіддано захищають нас на фронті, велика футбольна родина України відновлює офіційні змагання. Ми хочемо зробити футбольний чемпіонат ще одним символом об’єднання українців. Ми однієї сміливості! Поки ми граємо, ми непереможні!

«Відродження футболу під час повномасштабної війни — це не тільки про спорт. Це демонстрація безстрашності нашого народу, незламності духу й прагнення України до неминучої перемоги у війні за незалежність із російськими окупантами. Це унікальна у світовій історії ініціатива — футбол проти війни в умовах війни, футбол заради миру. Упевнений, що саме футбол дасть додаткову енергію й зміцнюватиме віру суспільства в остаточний успіх ЗСУ на всіх фронтах і повне звільнення України. Відновлення футболу стане одним з елементів цієї перемоги.

Дякую Президенту України Володимиру Зеленському за рішучу підтримку ідеї проведення чемпіонату в Україні. Вдячний міністру молоді та спорту України Вадиму Гутцайту, міністерству оборони, міністерству внутрішніх справ, Нацполіції, ДСНС, обласним військовим адміністраціям, співробітникам УАФ, УПЛ, ПФЛ, керівництву клубів за спільну продуктивну роботу з реалізації цього проєкту. Окрема подяка — героїчним воїнам ЗСУ, які сміливо виконують свою роботу!» — сказав президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.