Новини
15ЛЮТ
Підсумки зимових зборів клубів УПЛ: «Дніпро-1»

Команда Олександра Кучера провела вісім спарингів і задіяла 30 футболістів

Якщо «Шахтар», другий наразі колектив VBET Ліги, провів під час зимових зборів п’ять контрольних матчів, то дніпряни грали частіше (вісім спарингів), хоч і задіяли на трьох гравців менше — 30 проти 33.

Певною особливістю підготовки підопічних Олександра Кучера бачиться специфіка заявки: як відомо, в Лігу Конференцій УЄФА «Дніпро-1» міг дозаявити всього трьох футболістів, і ними стали легіонери Рональд Матарріта, Хайнер і Жуау Пеглоу, однак лише другий із них виходив на поле часто — у п’яти спарингах. Натомість Пеглоу грав усього тричі, а Матарріта взяв участь лише в одному контрольному поєдинку. Але і чемпіон світу U17 Пеглоу, і учасник нещодавнього ЧС-2022 Матарріта встигли відзначитися забитими м’ячами (плюс віддали по одному гольовому пасу).

Спаринги «Дніпра-1» взимку 2023 року

Дата

Суперник

Рахунок

Голи «Дніпра-1»

15 січня

«Динамо» (Тбілісі, Грузія)

3:3

Довбик, Підлепенець, Рубчинський

16 січня

«Пахтакор» (Ташкент, Узбекистан)

3:0

Клименчук, Довбик, Танковський

20 січня

«Рахув» (Ченстохови, Польща)

1:3

Танковський

21 січня

«Пюнік» (Єреван, Вірменія)

3:1

Довбик (2), Назаренко

29 січня

«Сутьєска» (Никшич, Чорногорія)

0:0

 

2 лютого

«Мура» (Мурська-Собота, Словенія)

2:1

Пеглоу, Сарапій

3 лютого

«Атирау» (Казахстан)

1:0

Когут

7 лютого

«Ауда» (Кекава, Латвія)

5:1

Довбик (2), Матарріта, Піхальонок, Танчик

Забивали й інші футболісти, що знаходилися на перегляді у «Дніпра-1» — вінгер Євген Підлепенець, центральний півзахисник В’ячеслав Танковський, універсал Єгор Клименчук (всі троє також відзначалися асистами). Окрім них, брали участь у спарингах й інші потенційні новачки — воротар Орест Костик, центральний захисник Богдан Порох.

Хто з них складе компанію Євгенію Пасічу, якого «Дніпро-1» вже дозаявив в УПЛ (разом з Матаррітою, Пеглоу та Хайнером), дізнаємося трохи згодом. Але відзначимо: Підлепенець та Танковський грали регулярно: вісім і сім виходів на поле відповідно. Як і Пасіч (вісім матчів). Решта потенційних новачків провели не більше чотирьох зустрічей. А форвард Максим Прядун взагалі не брав участі у спарингах через травму.

Пропустили програму зимових тренувальних матчів й деякі старожили «Дніпра-1». Але вони можуть повернутися до основи навесні. На відміну від тих футболістів, які вже покинули колектив.

Вже грає за АЕК з Ларнаки (за іронією долі, це найближчий суперник дніпрян у єврокубках, перший матч вже 16 лютого) універсальний гравець лінії атаки Артем Громов. Повернувся до бразильського «Шапекоенсе» (закінчився термін оренди) і дуже швидко знайшов собі новий клуб в Європі (шведський «Мальме») лівий захисник Бусанелло. Дніпряни офіційно подякували за співпрацю й ветерану команди — центральному захисникові Сергію Логінову. Немає в заявці «Дніпра-1» досвідченого воротаря Валерія Юрчука. Але восени вони грали дуже мало.

Фото пресслужби СК «Дніпро-1».