Новини
04БЕР
Підсумки зимових зборів клубів УПЛ: «Верес»

Команда Юрія Вірта провела сім спарингів, один з яких — проти власної юнацької команди

Взимку 2023 року «Верес» став одним з трьох українських учасників міжнародного турніру в Туреччині і не програв жодного з трьох матчів в основний час (перемога та дві нічиїх). Тільки під завісу зборів команда Юрія Вірта почала поступатися суперникам — чемпіону Латвії та 6-й команді чемпіонату Молдови.

Взагалі «Верес» не дуже активно проводив контрольні матчі. Якщо винести за дужки турнірні ігри з «Поліссям», «Ворсклою» та «Левадією», то в Туреччині команда зіграла ще лише три спаринги. А до вильоту за кордон зустрілася із власною юніорською командою, яку очікувано розгромила.

Загалом у спарингах за «Верес» зіграли 26 футболістів, в тому числі — представники резерву.

Спаринги «Вереса» взимку 2023 року

Дата

Суперник

Рахунок

Голи «Вереса»

25 січня

«Верес» U-19 (Рівне, Україна)

6:0

Блізніченко, М.Шестаков, Гайдучик, Гагун, Дахновський (2)

4 лютого

«Пюнік» (Єреван, Вірменія)

1:0

Г.Пасіч

10 лютого

«Полісся» (Житомир, Україна)

3:3

Шестаков, Гайдучик, Г.Пасіч

15 лютого

«Ворскла» (Полтава, Україна)

0:0

 

17 лютого

«Левадія» (Таллінн, Естонія)

3:1

М.Шестаков, Кучеров, Дахновський

18 лютого

«Валмієра» (Латвія)

2:3

Блізніченко, С.Шарай

24 лютого

«Бєльці» (Молдова)

0:2

 

Цієї зими «Верес» провів експеримент і шукав футболістів для команди серед простого народу. Хоча заміну перевіреним кадрам, які пішли з рівненського клубу (Євгеній Пасіч — до «Дніпра-1», Роман Мірошник — до литовського «Паневежиса», Сергій Шестаков — до ЛНЗ, Михайло Сергійчук — до «Буковини»), знайшли серед вже досвідчених виконавців.

Перш за все, виділяється Андрій Блізніченко, який пограв не тільки в УПЛ за «Дніпро» та «Інгулець» (разом — 30 матчів, 5 голів), але й в елітних дивізіонах Туреччини (33 матчі, 1 гол) та Молдови (21 матч, 11 голів).

Досвід гри в УПЛ має й захисник Денис Балан — 25 матчів, 2 гола за «Чорноморець» та «Інгулець», плюс виступи у елітному дивізіоні Словаччини за «Злате Моравце» (6 матчів) цієї осені. Пограв за «Зірку» та «Минай» на рівні УПЛ (23 матчі) й захисник Олександр Маткобожик.

Перспективним гравцем вважався вихованець харківського футболу та випускник академії «Динамо» Даниїл Хондак, якому у квітні виповниться 22  роки.

Фото пресслужби НК «Верес».