Новини
18ТРА
Визначені дати проведення матчів плей-офф за право участі в наступному сезоні УПЛ

Відбулося спільне засідання Української Прем’єр-Ліги та Професіональної Футбольної Ліги України

На спільному засіданні УПЛ та ПФЛ розглядалося питання визначення дат проведення матчів плей-оф за право участі в Чемпіонаті УПЛ сезону 2023/23 років.

Нагадаємо, що відповідно до пункту 10 статті 5 Регламенту змагань УПЛ сезону 2022/23 років та пункту 3 статті 9 Регламенту змагань ПФЛ сезону 2022/23 років: «Учасник, головна команда якого посіла у підсумковій турнірній таблиці 13-е місце в УПЛ має провести два матчі плей-офф за право участі в УПЛ в наступному сезоні із командою, яка за підсумками сезону Чемпіонату серед команд Першої Ліги ПФЛ посіла у підсумковій турнірній таблиці 4-е місце. Учасник, головна команда якого посіла у підсумковій турнірній таблиці 14-е місце в УПЛ має провести два матчі плей-офф за право участі в УПЛ в наступному сезоні із командою, яка за підсумками сезону Чемпіонату серед команд Першої Ліги ПФЛ посіла у підсумковій турнірній таблиці 3-е місце. Господар поля визначається жеребкуванням, яке проводить Дирекція».

У зв’язку з цим, враховуючи календар матчів змагань УПЛ, міжнародній календар матчів УАФ та календар матчів національних збірних команд України, УПЛ та ПФЛ визначили такі дати проведення матчів плей-офф за право участі в Чемпіонаті УПЛ у сезоні 2023/24 років – 10 та 14 червня 2023 року.

Крім того, в разі виклику до складу національної та/або молодіжної збірних команд України футболістів команд-учасниць матчів плей-офф, УПЛ та ПФЛ визначили такі дати проведення матчів плей-офф за право участі в Чемпіонаті УПЛ в сезоні 2023/24 років – 8 та 12 червня 2023 року.