Новини
02БЕР
Іван Нестеренко: "Доведеться докласти чимало зусиль, аби зламати оборону "Вереса"

У 19-му турі VBET Ліги полтавська "Ворскла" прийматиме рівненський "Верес". Напередодні цього матчу півзахисник полтавців Іван Нестеренко поспілкувався із пресслужбою УПЛ щодо прийдешнього матчу та відновлення чемпіонату України з футболу після зимової паузи.

- Іване, "Верес" вважається у чемпіонаті України командою, яка здатна принести неприємного сюрприза будь-якому супернику. Як би ти оцінив свого прийдешнього суперника у 19-му турі?

- Дійсно, "Верес" - незручний суперник. Ми розбирали їхні дії - гравці особливо не пресингують суперника та схиляються до того, аби закриватися на своїй половині. Нам доведеться докласти чимало зусиль, аби зламати їхню оборону.

- Збори у зимове міжсезоння - це завжди інтенсивні тренування та висока виснажливість. Як ти почуваєшся після цього етапу підготовки?

- В цілому, добре. Збори минули продуктивно. Певну частину з них я пропустив через травму, але це було відносно небагато. Загалом, команда підготувалася добре і усі почуваються добре. Тепер головне транспортувати наші знання та навички, здобуті на зборах, на футбольне поле вже в офіційних матчах.

- Що думаєш про перший офіційний матч "Ворскли" у 2024 році? Команда програла "Зорі" із рахунком 0:1. Що у вас вийшло, а що ні?

- Ймовірно, не вийшло зіграти у той футбол, у який ми грали на зборах. Зокрема, не вдалося виконати тренерську установку на гру. Але це перша офіційна гра, не те, щоб була присутня нервозність, але певних помилок ми припустилися. Утім, кожен матч - це досвід.

- Чи стало для вас несподіванкою те, що Віктор Скрипник залишив команду після осіннього міжсезоння? 

- Скоріше ні, аніж так. Бо про це давно говорили, ходили різні чутки. Ми передбачали, що може так статися, що він піде з команди.

- Сергій Долганський - справжня легенда "Ворскли", в його кар'єрі було чимало різних ситуацій. Якими історіями він надихає вас на успіхи на футбольному полі?

- Та ні, якихось особливих історій зі своєї кар'єри він нам не розповідає. Тут більше системна та збалансована робота.

- Зараз багато говорять про повернення вболівальників на трибуни. Наскільки фактор присутності глядача впливає на твоє самопочуття на полі?

- Мені здається, що це для всіх однаковий вплив. Так, вболівальників, можливо, зараз і не так багато, але це зовсім інша атмосфера, футболісти набагато краще почуваються. Без глядачів матчі проходять, ніби на тренувальних зборах.

Пресслужба Української Прем'єр-Ліги.