Новини
23ЛИП
«Повернись живим» спільно Українською Прем'єр-Лігою та 1+1 media зібрали 48 млн грн у межах проєкту «Ліга аеророзвідки 3.0»

Українська Прем'єр-Ліга спільно з Фондом «Повернись живим» та 1+1 media закрили збір у межах тематичного проєкту  «Ліга Аеророзвідки 3.0», досягнувши мети ініціативи. 

Загалом, завдячуючи благодійним внескам українців і небайдужих бізнесів, вдалося акумулювати 48 000 000 грн. Всі отримані кошти будуть спрямовані на купівлю 16 спеціально обладнаних мобільних пунктів управління безпілотними авіаційними комплексами. 

«Мобільні пункти управління БпАК підвищують ефективність роботи аеророзвідників. Потреба на такі автівки вимірюється в сотнях. Їх розробили фахівці Фонду, відповідно до запитів військових. Машини обладнаємо, зокрема, моніторами, засобами живлення, системами опалення та кондиціонування. Це дозволить бійцям, які ведуть розвідку, виявляють та коригують вогонь як вдень, так і вночі, в мороз чи спеку виконувати завдання у відносно безпечному місці з максимальним рівнем комфорту. Мобільні пункти універсальні та можуть працювати з різними БпАК: «Лелека», «Фурія», «Шарк» тощо. Це важливо, адже підрозділи часто працюють тими засобами, які є в конкретний момент», — говорить заступник директора «Повернись живим» Олег Карпенко.

Так, свої вагомі внески у проєкт здійснили компанія «ЛУН» та корпорація нерухомості «РІЕЛ», які спільно запустили розіграш «Квадрат за донат», що приніс проєкту понад 21 000 000 гривень. Також ініціативу підтримали, зокрема, «Гуманітарна пошта України» (3 000 000 грн), страхова компанія «ARX» (3 000 000 грн), фестиваль «Кураж» (3 000 000 грн), Радіо NV (507 000 грн), бізнес-клуб «Конс на Бі$» (500 000 грн), компанія «IDEALIST» (113 000 грн). 

«Для Української Прем’єр-ліги було за честь долучитися до проєктів фонду «Повернись живим». Ми глибоко вдячні українським вболівальникам за активне долучення до такої важливої ініціативи, а також українським бізнесам та благодійникам, завдяки яким вдалося закрити цей збір. Це вкотре доводить, що в єдності наша сила. Дуже сподіваємось, що комфортні мобільні пункти керування БпАК допоможуть нашим хлопцям і дівчатам на фронті більш ефективно і безпечно виконувати свою важку та надважливу роботу»,— розповів Президент УПЛ Євген Дикий.

Сам збір коштів проходив у межах футбольних матчів Української Прем’єр-Ліги, які тривали з 23 лютого по 25 травня 2024 року та транслювались на УПЛ ТБ, ресурсах 1+1 media — телеканалах 2+2, УНІАН, спортивному Digital-проєкті FootballHub.

«Висловлюємо вдячність усім українцями, партнерам і відповідальним бізнесам, які допомогли досягнути амбітної мети проєкту. Цей і всі попередні збори вкотре підтверджують, що разом нам все під силу. Тішить, що нова партія пересуваних пунктів відправиться до військових, допомагаючи у боротьбі з ворогом», — коментує Данило Щестюк, керівник департаменту Digital-проєктів 1+1 media. 

Нагадаємо, що у грудні 2023 року Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» передав п‘ять мобільних пунктів керування БпЛА та 10 бортів «Лелека-100» війську у межах спільних з 1+1 media проєктів «Ліга аеророзвідки» та «Ліга аеророзвідки 2.0».