Новини
02ЖОВ
«Шахтар» поступився переможцю Ліги Європи минулого сезону

Матч із переможцем Ліги Європи 2024 року і четвертим клубом італійської Серії А минулого сезону для «Шахтаря» вийшов не дуже вдалим.

Якщо відсоток володіння м’ячем команда Маріно Пушича програла мінімально (48% проти 52%), то за гостротою «Аталанта» була, на превеликий жаль, вище на голову: статистика ударів — 22:6, статистика ударів у площину воріт — 5:0, причому за гірників грав і каркас воріт.

Італійський клуб, укомплектований гравцями національних збірних країн різних континентів, просто виявився більш сильним, і це потрібно визнати. Але основна фаза Ліги Чемпіонів триває, нинішній сезон гарантує багато сюрпризів, і «Шахтар» може себе проявити у наступних матчах. Буде важко, але шанси завжди є. Ніхто не казав, що в ЛЧ буде легко.

Варто відзначити, що «Аталанта» вдруге у своїй історії зустрічається в єврокубках з представником України (обидва рази — із «Шахтарем»), і вдруге виграє матч на полі суперника із рахунком 3:0. Вперше це було у грудні 2019 року у Харкові.

«Шахтар» (Україна) — «Аталанта» (Італія) — 0:3

Голи: Джимшиті (21), Лукман (44), Белланова (48).

«Шахтар»: Різник — Грам (Конопля, 46), Бондар, Матвієнко — Марлон (Кевін, 63), Криськів, Степаненко (Бондаренко, 63), Педро Енріке — Судаков — Зубков (Невертон, 75), Егіналду (Траоре, 63).

Фото пресслужби ФК «Шахтар».