Новини
04ЖОВ
Пішов з життя Анатолій Коньков

З глибоким сумом дізналися про смерть Анатолія Конькова, видатного українського футболіста, тренера та функціонера, який відійшов у вічність на 76-му році життя.

Анатолій Дмитрович протягом своєї кар'єри став одним із символів українського футболу. Заслужений майстер спорту, віце-чемпіон Європи (1972), бронзовий призер Олімпійський ігор (1976), володар Кубка Кубків (1975) та Суперкубка УЄФА (1975), чотириразовий чемпіон СРСР (1975, 1977, 1980, 1981), він здобув популярність та авторитет, виступаючи за донецький «Шахтар», київське «Динамо» та збірну СРСР. Його вміння читати гру, відданість та лідерські якості робили його ключовою фігурою на полі.

Після завершення ігрової кар'єри Анатолій Коньков продовжив свій внесок у розвиток футболу як тренер і функціонер. Він тренував «Таврію», «Шахтар», «Зеніт», «Миколаїв», «Ворсклу», національну збірну України, займав важливі посади в українському футболі, очолював Федерацію футболу України в 2012—2013 роках, вносив значний вклад у розвиток гри в країні.

Анатолій Коньков залишить по собі не лише величезну спадщину у футболі, але й спогади про свій авторитет та щирість.

Ми вічно пам’ятатимемо його внесок у розвиток українського спорту.

Українська Прем’єр-Ліга висловлює співчуття сім’ї, рідним та близьким Анатолія Дмитровича.